ΜΠΑΣΚΕΤ

Βουλγαρία: Θέλουν Βαλκανική λίγκα με συμμετοχή ελληνικών ομάδων

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της βουλγαρικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν σκέψεις δημιουργίας Βαλκανικής λίγκας με συμμετοχή και ελληνικών ομάδων.

Η μπασκετική Ευρώπη προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού. Οι τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (EuroLeague, EuroCup, BCL, Europe Cup) που υπάρχουν μοιάζουν πολλές. Στην Βουλγαρία ωστόσο θέλουν να υπάρξει και μία ακόμα μίνι διοργάνωση: Μία Βαλκανική λίγκα με συμμετοχή ομάδων από την Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Σερβία.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας - και παλιός θρύλος του βουλγαρικού μπάσκετ - Γκεόργκι Γκλούτσκοβ δήλωσε ότι αυτό το πλάνο βρίσκεται σε καλό δρόμο.

" Συζητάμε πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει να βρούμε σύντομα μία λύση, να μαζέψουμε πληροφορίες" δήλωσε αρχικά ο Γκλούτσκοβ έπειτα από ερώτηση που του έγινε, για να προσθέσει:

" Προσπαθούμε να οργανώσουμε συναντήσεις με τις γειτονικές Ομοσπονδίες. Νομίζω ότι η 15η Ιουλίου είναι η προθεσμία για να το οργανώσουμε. Αν αυτό συμβεί αργότερα θα είανι πολύ δύσκολο, επειδή θα πρέπει να συνδυάσουμε στο καλεντάρι τα εθνικά πρωταθλήματα. Έχουμε επιλογές με ομάδες αό τν Ελλάδα και την Σερβία. Έχουμε καλές σχέσεις με αυτές τις χώρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ