ΓΑΛΛΙΑ

Γαλλία: Από τους Νικς στην Σαλόν ο Μπίλι Γκάρετ

Γαλλία: Από τους Νικς στην Σαλόν ο Μπίλι Γκάρετ
AP Photo/Mary Altaffer AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Η Σαλόν απέκτησε τον Μπίλι Γκάρετ, ο οποίος έπαιξε τα τελευταία δύο χρόνια στο ΝΒΑ και στην G-League παρότι πάσχει από μία δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Έπειτα από δύο χρόνια μεταξύ του ΝΒΑ και της G-League ο Μπίλι Γκάρετ θα παίζει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Στην Γαλλία συγκεκριμένα, καθώς η Σαλόν απέκτησε τον 24χρονο, ύψους 1,98μ. σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος ανήκε μέχρι πρότινος στους Νιου Γιορκ Νικς.

Ο Γκάρετ δεν είναι ένας συνηθισμένος αθλητής. Κι αυτό διότι πάσχει από δρεπανοκυτταρική αναιμία, μία επικίνδυνη κληρονομική πάθηση που έχουν άλλοι 100.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο, χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Ο 24χρονος σούτινγκ γκαρντ όχι μόνο κατάφερε να γίνει αθλητής, κουβαλώντας παράλληλα τη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά έφτασε ακόμα και στο ΝΒΑ το 2017, όταν υπέγραψε συμβόλαιο στους Νικς έπειτα από μία τετραετία στο κολέγιο ΝτεΠόλ. Στη Νέα Υόρκη ο Γκάρετ έπαιξε μόνο σε τέσσερις αγώνες τη σεζόν 2018/19, έχοντας 6,5 πόντους σε 15,8 λεπτά κατά μέσο όρο.

ΣΤΗΝ ΡΕΤΖΙΑΝΑ Ο ΤΖΟΝΣΟΝ-ΟΝΤΟΜ

Σε άλλες κινήσεις που έγιναν σήμερα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Ντάριους Τζόνσον-Οντομ, παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, συμφώνησε με την Ιταλική Ρετζιάνα, η Μούρθια ανακοίνωσε την απόκτηση του Σλοβένου διεθνή Ντίνο Ράντοντσιτς και ο Ζέιμπιαν Ντάουντελ πήγε στην Πιστόια.

Photo credits: AP Photo/Mary Altaffer

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ