ΓΑΛΛΙΑ

Γαλλία: Ο Χέιζ αποβλήθηκε για 6 εβδομάδες επειδή δεν πήγε στην Εθνική U20

Γαλλία: Ο Χέιζ αποβλήθηκε για 6 εβδομάδες επειδή δεν πήγε στην Εθνική U20
FIBA FIBA

Η Γαλλική Ομοσπονδία τιμώρησε το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς του, τον Κιλιάν Χέιζ, επειδή αγνόησε την πρόκληση της Εθνικής Νέων Ανδρών για το Eurobasket U20 (VIDEO).

Ο Κιλιάν Χέιζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του 2001 στην Ευρώπη και εκτός απροόπτου θα επιλεγεί στο Draft του ΝΒΑ το 2020. Η απόφασή του πάντως να μην ενισχύσει την Εθνική Νέων Ανδρών στο πρόσφατο Eurobasket U20 του Τελ Αβίβ (όπου η Γαλλία τερμάτισε 4η), δεν θα περάσει χωρίς επιπτώσεις.

Σύμφωνα με το ouest-france.fr η Ομοσπονδία αποφάσισε να τιμωρήσει τον νεαρό γκαρντ της Σολέ με αποκλεισμό έξι εβδομάδων από το γαλλικό πρωτάθλημα, με την ποινή να εφαρμόζεται από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Χέιζ δεν " ανταποκρίθηκε στην κλήση του για την Εθνική U20 για την προετοιμασία του Eurobasket και δεν ακολούθησε την πρέπουσα διαδικασία".

Ο Χέιζ είναι ο ηγέτης της "χρυσής" γαλλικής γενιάς του 2001, η οποία κατέκτησε το Eurobasket U16 το 2017 και το καλοκαίρι του 2018 έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17, όπου ηττήθηκε από τις ΗΠΑ. Ο νεαρός άσος (που φημολογείται ότι θα αφήσει την Σολέ για την Μονακό ή την Λιμόζ) αναδείχθηκε ο MVP του Eurobasket Παίδων και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου U17.

Ο Χέιζ δεν βρίσκεται φυσικά ούτε στην ομάδα Εφήβων της Γαλλίας που θα συμμετάσχει στο Eurobasket U18 του Βόλου, όπου θα ήταν ένας από τους σταρ του τουρνουά. Καταπώς φαίνεται, πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας δεν καταλαβαίνει από σταρ. Όσων ετών κι αν είναι.

Λίγο πριν από την έναρξη του τελικού του Eurobasket U20 στο Τελ Αβίβ ο Ζαν-Πιέρ Σιουτά έγραψε το εξής μήνυμα στο Twitter, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Χέιζ: " Το γήπεδο είναι γεμάτο για τον τελικό του Eurobasket U20 μεταξύ του Ισραήλ και της Ισπανίας. Στο μεταξύ, κάποιοι Γάλλοι παίκτες αγνοούν την διοργάνωση για να πάνε στις ΗΠΑ. Μπράβο στην ομάδα του Ζαν-Εμέ Τουπάν, ήταν παρούσα από την αρχή έως το τέλος. Αξίζει το σεβασμό μας".

Δείτε το tweet του προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας:


Photo credits: FIBA
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ