ΓΑΛΛΙΑ

Νέιτ Ρόμπινσον: Ελεύθερη πτώση με επόμενη στάση την Α2 Γαλλίας!

Denver Nuggets' Nate Robinson shoots a foul shot during the first half of an NBA basketball game against the Phoenix Suns Wednesday, Nov. 26, 2014, in Phoenix. (AP Photo/Ross D. Franklin)
Denver Nuggets' Nate Robinson shoots a foul shot during the first half of an NBA basketball game against the Phoenix Suns Wednesday, Nov. 26, 2014, in Phoenix. (AP Photo/Ross D. Franklin) AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Μετά από το Ισραήλ, τη Βενεζουέλα και τον Λίβανο, ο 35χρονος άλλοτε σταρ του NBA, Νέιτ Ρόμπινσον σκέφτεται τη μεταγραφή του στη φιλόδοξη γαλλική ομάδα της Α2, Παρί.

Εκτός από έναν εκ των κορυφαίων και πιο ιδιόμορφων λόγω του ύψους του (1,75μ.) dunker του NBA, o Νέιτ Ρόμπινσον αποτελεί παλιά καραβάνα της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας του κόσμου, στην οποία αγωνίστηκε για πάνω από μία δεκαετία.

Το γεγονός αυτό για τον τρεις φορές πρωταθλητή του διαγωνισμού καρφωμάτων στο ΝΒΑ κάνει ακόμα πιο αποκαρδιωτική την εξέλιξη της καριέρας του, έστω και στο τελικό της στάδιο. Ο Ρόμπινσον έχει γίνει την τελευταία τριετία έναν περιφερόμενος ταξιδιώτης, έχοντας περάσει από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, τη Γκουάρος ντε Λάρα της Βενεζουέλας και Χομενετμέν Βηρυτού.

Πλέον, ο 35χρονος γκαρντ σκέφτεται το επόμενο βήμα της καριέρας του, κρατώντας ωστόσο τον πήχη εξίσου χαμηλά, αφού βρίσκεται σε συζητήσεις με την Παρί, ομάδα της Α2 Γαλλίας. Πρόκειται για ένα νεοσύστατο κλαμπ, του οποίου ηγείται ο άλλοτε πρόεδρος των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Ντέιβιντ Καν.

Η Παρί βέβαια δείχνει να έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες από τον ίδιο τον Ρόμπινσον, αφού οι σκέψεις της να αποκτήσει τον Αμερικανό δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από το μέρος ενός -όχι και τόσο- μακροπρόθεσμου πλάνου να δημιουργήσουν τη νέα... Βιλερμπάν! Τι εννοούμε με αυτό; Ο Ντέιβιντ Καν έχει θέσει ως στόχο να οδηγήσει την ομάδα στη EuroLeague, όπου θα ήθελε να τη δει στη διοργάνωση το 2022. Για να γίνει αυτό, η Παρί θα πρέπει να ανέβει στην Α1 Γαλλίας φέτος και την επόμενη σεζόν να στοχεύσει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως η γαλλική ομάδα έχει πραγματοποιήσει δύο σπουδαίες μεταγραφές, των Νομπέλ Μπονγκού Κολό και Αμαρά Σι, ενώ σύμφωνα με το "RMC Sport" έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Νέιτ Ρόμπινσον, τον οποίο ο Καν γνωρίζει από το NBA.

AP Photo/Ross D. Franklin

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ