ΓΑΛΛΙΑ

Πολυτιμότερος παίκτης της LNB ο Κούπερ

Πολυτιμότερος παίκτης της LNB ο Κούπερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντι Τζέι Κούπερ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του γαλλικού πρωταθλήματος, κυριαρχώντας για μία ακόμη χρονιά. Τι έχει κάνει φέτος ο πρώην παίκτης των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στην Ελλάδα έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να "στεριώσει" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Στο εξωτερικό όμως, είναι απολαυστικός! Ο Ντι Τζέι Κούπερ έχει βρει την υγειά του στο γαλλικό πρωτάθλημα, δίνοντας συνέχεια στους υψηλούς αριθμούς που "έγραψε" πέρσι στο β' μισό της χρονιάς με τη φανέλα της Μονακό.

Αγωνιζόμενος για την Ορτέζ πλέον, ο 26χρονος πλεϊμέικερ οδήγησε την ομάδα του μέχρι την πέμπτη θέση της regular season, μετρώντας 13.3 πόντους (με 31.7% στα τρίποντα), 5.8 ριμπάουντ και 11.1 ασίστ (!) ανά αγώνα. Με νταμπλ νταμπλ μέσους όρους λοιπόν δεν θα μπορούσε παρά να κερδίσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της LNB.

Στη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, μόλις εννέα φορές σημείωσε μονοψήφιο αριθμό πόντων (σε 33 αγωνιστικές), ενώ έκανε τρεις φορές τριπλ νταμπλ, απέναντι σε Γκραβελίν (δύο φορές: 13π., 13ριμπ., 11ασ. και 12π., 11ριμπ., 18ασ.) και Σαλόν (16π., 10ριμπ., 11ασ.), ενώ απέναντι στην Ορλεάν σημείωσε 30 πόντους (με 5/11 τρίποντα) και 14 ασίστ. Ακόμη, κόντρα στη Λιμόζ έχασε το τριπλ νταμπλ για δύο ριμπάουντ (15π., 8ριμπ., 13ασ.) και κόντρα στη Ναντέρ για ένα πόντο (9π., 11ριμπ., 11ασ.).

Καλύτερος νέος παίκτης αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά ο Φρανκ Εντιλικινά (σ.σ.: συμμετέχει φέτος στο Draft), έχοντας 5.2 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ κατά μέσο όρο.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ