ΙΤΑΛΙΑ

Ένας πρωταθλητής του NCAA στην Καζέρτα

Villanova guard Ryan Arcidiacono waves the net after the NCAA Final Four tournament college basketball championship game against North Carolina, Monday, April 4, 2016, in Houston. Villanova won 77-74. (AP Photo/David J. Phillip)
AP Photo/David J. Phillip AP

Η Καζέρτα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και ανακοίνωση την απόκτηση του Ράιαν Αρκιντιάκονο, ο οποίος την σεζόν 2015/16 είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του Final Four του NCAA, όπου κατέκτησε τον τίτλο με το κολέγιο του Villanova.

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε η Καζέρτα, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλοαμερικανού Ράιαν Αρκιντιάκονο. Ο 23χρονος γκαρντ έγραψε ιστορία πριν από έναν χρόνο όταν οδήγησε το κολέγιο του Villanova στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του NCAA, κατακτώντας μάλιστα και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του Final Four.

Ο Αρκιντιάκονο "κυνήγησε" για έναν χρόνο το όνειρο του ΝΒΑ, υπογράφοντας αρχικά μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους San Antonio Spurs - που τον άφησαν ελεύθερο λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν - με αποτέλεσμα να αγωνιστεί τελικά στους Austin Spurs στην D-League. Η κλήση που περίμενε όμως από μία ομάδα του ΝΒΑ δεν ήρθε ποτέ, με τον ίδιο να παίρνει τώρα την απόφαση να περάσει τον Ατλαντικό, εκμεταλλευόμενος και τις ιταλικές ρίζες του.

Ο Αρκιντιάκονο υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Καζέρτα (που πλέον ονομάζεται "Γιουβεκαζέρτα λόγω της αλλαγής χορηγού), ελπίζοντας ότι ο ιστορικός σύλλογος θα αποτελέσει σκαλοπάτι για αυτόν για κάτι καλύτερο.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο απόφοιτος του κολεγίου του Villanova είχε 6.5 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ μέσο όρο με τους Austin Spurs.

AP Photo/David J. Phillip

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ