ΙΤΑΛΙΑ

H Βίρτους διέλυσε την Φορτιτούντο με 32 πόντους διαφορά!

H Βίρτους διέλυσε την Φορτιτούντο με 32 πόντους διαφορά!

Το μπασκετικό ντέρμπι της Μπολόνια επέστρεψε μετά από 10 χρόνια και η Βίρτους το μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο κάνοντας σκόνη και θρύψαλλα με 94-62 την Φορτιτούντο,

Βίρτους και Φορτιτούντο συνέθεσαν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παραδοσιακά μπασκετικά ντέρμπι όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη, με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν όμως σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να βυθίζονται για αρκετά χρόνια στην ανυποληψία.

Αυτό το ζοφερό όμως σκηνικό για τις δύο σημαντικές εκπροσώπους της Μπολόνια ανήκει πλέον στο παρελθόν, με την Φορτιτούντο να επιστρέφει και εκείνη στη μεγάλη κατηγορία φετος και τις δυο τους να έρχονται αντιμέτωπες την ημέρα των Χριστουγέννων, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Το σπουδαίο ραντεβού κλείστηκε στο PalaFiera μπροστά σε 15.000 θεατές, με την ιδιαιτερότητά του να είναι πως ήταν θεωρητικά ντέρμπι όμως στο γήπεδο εμφανίστηκε ουσιαστικα μόνο μία ομάδα.

Η Βίρτους του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς ήταν στα χαρτιά καλύτερη από την ομάδα του Αντίμο Μαρτίνο (είχε ρεκόρ 11-2 έναντι 8-5 της Φορτιτούντο) και το επιβεβαίωσε πανηγυρικα και στην πράξη καθώς επιβλήθηκε με σκορ 94-62 για την 15η αγωνιστική της ιταλικής λίγκας, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Κάιλ Γουίμς.

Ο 30χρονος Αμερικανός φόργουορντ έκανε ρεκόρ καριερας με 32 πόντους (9/11 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές), ενώ τον ακολούθησαν οι Βινς Χάντερ με 15 πόντους και Τζούλιαν Γκαμπλ με 10, με το δίδυμο των γκαρντ Τεόντοσιτς-Μάρκοβιτς να έχουν από 10 ασίστ έκαστος.

Η Βίρτους πήρε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη 22-11 ενώ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας διαφορά 20 πόντων (45-25). Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άφησε την αντίπαλό της να ξαναμπεί στο ματς καθώς το έκλεισε στο +19 (65-46), για να πατήσει πάλι γκάζι στο φινάλε και να φτάσει στο θρίαμβο απέναντι στη συμπολίτισσα.

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το ντέρμπι Νο 104 στην ιστορία των δύο ομάδων, με την Βίρτους να φτάνει στις 59 νίκες και την Φορτιτούντο να μένει στις 45.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ