ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: Ο Χαπ έσπασε το αήττητο του Τεόντοσιτς

Ιταλία: Ο Χαπ έσπασε το αήττητο του Τεόντοσιτς

Η Κρεμόνα του Ίθαν Χαπ έσπασε το αήττητο της Βίρτους Μπολόνια (78-66) στη Lega Basket και εδραιώθηκε στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης. Αποβλήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Τρεις ημέρες πριν υποδεχθεί τον Προμηθέα Πάτρας για το EuroCup (11/12, 21:30), η Βίρτους Μπολόνια γνώρισε την πρώτη ήττα της για τη Lega Basket. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κρεμόνα, η οποία έκανε -ίσως- την καλύτερη φετινή εμφάνισή της, για να φτάσει στην τελική επικράτηση (78-66).

Σε αυτό βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε κι η αποβολή του Μίλος Τεόντοσιτς λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο ηγέτης της Βίρτους Μπολόνια χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και δεδομένου ότι νωρίτερα είχε χρεωθεί με τεχνική ποινή, υποχρεώθηκε να πάει στα αποδυτήρια στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης και να μην μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του. Πρόλαβε να παίξει 16'41'' και να γράψει 7 πόντους (με 1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 2/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γουέσλι Σόντερς με 25 πόντους (με 9/15 δίποντα και 7/7 βολές), σημαντική συνεισφορά στον "άσο" όμως είχε κι ο Ίθαν Χαπ, ο οποίος -παρεμπιπτόντως- επελέγη στην καλύτερη πεντάδα του Νοεμβρίου στην Ιταλία. Ο νεαρός σέντερ (αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό) έκανε νταμπλ νταμπλ στα 28'41'' που βρέθηκε στο παρκέ, έχοντας 11 πόντους με 5/10 δίποντα και 1/2 βολές, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Νταμπλ νταμπλ είχε κι ο Βόισλαβ Στογιάνοβιτς, με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 31'53'' συμμετοχής.

Για τους ηττημένους της Βίρτους Μπολόνια, Φρανκ Γκέινς με 19 πόντους, ενώ ο Βινς Χάντερ προσέφερε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ