ΙΤΑΛΙΑ

Κρεμόνα: Σήμα κινδύνου από την ομάδα του Ίθαν Χαπ

Κρεμόνα: Σήμα κινδύνου από την ομάδα του Ίθαν Χαπ
ZOVADELLI/VANOLI BASKET

Ο κορονοϊός έφερε την πρόωρη λήξη της Lega Basket και μαζί μια σειρά από οικονομικά προβλήματα για τις ομάδες. Η Κρεμόνα ζητάει βοήθεια για να μείνει "ζωντανή" και να μην διαλυθεί.

Ο κορονοϊός έφερε την Ιταλία στα όριά της, σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο. Η γειτονική χώρα έχει αρχίσει να στέκεται πάλι στα πόδια της, ο αθλητισμός της χώρας όμως θα περάσει πολύ δύσκολα τους επόμενους μήνες. Ο πρόεδρος της Lega Basket προανήγγειλε πριν από μερικές εβδομάδες απώλειες που φτάνουν στα 40 εκατ. ευρώ για το ιταλικό πρωτάθλημα, κι ήδη εμφανίστηκε η πρώτη ομάδα που στέλνει... σήμα κινδύνου εν όψει της επόμενης σεζόν.

Η Κρεμόνα εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίς κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση προκειμένου να μείνει "όρθια" και να μην υποβιβαστεί στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ο ιταλικός σύλλογος ενημέρωσε πως με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι εξαιρετικά αμφίβολο το πώς θα πορευτεί την επόμενη σεζόν, γεγονός που την υποχρεώνει να αναζητήσει την οικονομική ενίσχυση από τρίτους. Ειδάλλως, δεν αποκλείεται να υποβιβαστεί οικειοθελώς.

Θυμίζουμε ότι στην Κρεμόνα αγωνίστηκε φέτος, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο Ίθαν Χαπ, ενώ προπονητής είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Ρομέο Σακέτι.

Photo Credits: Zovadelli/Vanoli Basket

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ