ΙΤΑΛΙΑ

Μάικ Μπράμος: Ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων για τη Βενέτσια

Μάικ Μπράμος: Ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων για τη Βενέτσια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Βενέτσια έδωσε στον Μάικ Μπράμος μία ευκαιρία το 2015 όταν τον είχαν ξεχάσει όλοι. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο ελληνοαμερικανός γκαρντ/φόργουορντ συνεχίζει να δικαιώνει τους Ιταλούς.

Ήταν το καλοκαίρι του 2015 όταν ο Μάικ Μπράμος διαπίστωνε ότι ο κόσμος τον είχε ξεγραμμένο. Έχοντας μείνει έναν χρόνο εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, καμία ομάδα δεν ήθελε να του δώσει μία ευκαιρία. Κάπου εκεί, εμφανίστηκε στον δρόμο του η Βενέτσια.

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ/φόργουορντ δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στο ιταλικό πρωτάθλημα. ΗΠΑ (όπου φοίτησε στο Κολέγιο του Μαϊάμι Οχάιο), Ελλάδα (Περιστέρι και Παναθηναϊκός) και Ισπανία (Γκραν Κανάρια) ήταν οι προηγούμενοι σταθμοί της καριέρας του. Η Ιταλία έμελλε να είναι ο επόμενος, με την Βενέτσια να του δίνει μία ευκαιρία. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τα οφέλη αυτής της συμφωνίας είναι πολλαπλάσια και τις δύο πλευρές.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Όταν η Βενέτσια πρόσφερε συμβόλαιο στον Μπράμος πριν από τέσσερα χρόνια, ήλπιζε ότι στο πρόσωπό του θα έβρισκε έναν ρολίστα που θα της έδινε λύσεις στις θέσεις της περιφέρειας με το καλό του σουτ. Σίγουρα ωστόσο δεν περίμενε ότι ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ/φόργουορντ θα έβαζε κάτι παραπάνω από ένα λιθαράκι για να αλλάξει η ιστορία της ομάδας, η οποία χθες (23/6) κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημά της τα τρία τελευταία χρόνια !

Ο Μπράμος ήταν ο ηγέτης της Βενέτσια στον 7ο τελικό κόντρα στην Σάσαρι, αφού είχε 22 πόντους στη νίκη της ομάδας του με 87-61! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι σημείωσε τους 17 από τους 22 πόντους του στην τρίτη περίοδο του αγώνα, σε ένα μοναδικό σόου!

στον κρίσιμο 5ο αγώνα των ημιτελικών του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Κρεμόνα, οδηγώντας τη Βενέτσια στη νίκη με 79-69 και παράλληλα στην πρόκριση στους τελικούς. Το είχε δείξει και στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος πριν δύο χρόνια, όταν στον 5ο αγώνα με την Τρέντο είχε δώσει στη Βενέτσια τη νίκη με 65-63 με τρίποντο, με την ομάδα του να κάνει τότε το 3-2, στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με 4-2 νίκες.

Το 2015 ο Μπράμος έμοιαζε ξεχασμένος. Πολλοί τον θεωρούσαν ξοφλημένο. Η Βενέτσια αποφάσισε να ποντάρει πάνω του. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η απόκτηση του Ελληνοαμερικανού γκαρντ/φόργουορντ αποδεικνύεται μία από τις καλύτερες κινήσεις στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Υπάρχουν δύο πρωταθλήματα, ένα FIBA Europe Cup και πολλές μεγάλες εμφανίσεις του Μπράμος σε μεγάλα παιχνίδια που το αποδεικνύυν αυτό. Ο Μπράμος έχει βρει πλέον το λιμάνι του.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ