ΙΤΑΛΙΑ

Με τη βούλα στην Αβελίνο ο Νόρις Κόουλ

Maccabi Fox Tel Aviv's Norris Cole, top, goes for the basket during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Maccabi Fox Tel Aviv, in Milan, Italy, Friday, Jan. 26, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Maccabi Fox Tel Aviv's Norris Cole, top, goes for the basket during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Maccabi Fox Tel Aviv, in Milan, Italy, Friday, Jan. 26, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Αβελίνο ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου πόιντ γκαρντ Νόρις Κόουλ, που έπαιξε την προηγούμενη χρονιά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μια από τις σημαντικότερες κινήσεις που έγιναν αυτό το καλοκαίρι στο ιταλικό μπάσκετ επισημοποιήθηκε. Ο Νόρις Κόουλ υπέγραψε το συμβόλαιό του στην Αβελίνο και ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την ιταλική ομάδα. Την προηγούμενη χρονιά ο 30χρονος πόιντ γκαρντ είχε 11,8 πόντους και 3,5 ασίστ κατά μέσο όρο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην EurolLeague.

" Ο Κόουλ είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται κάποια παρουσίαση", τόνισε ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Νίκολα Αλμπεράνι, στη σχετική ανακοίνωση. " Είναι μία σημαντική κίνηση που μας ταιριάζει απόλυτα. Μπορεί να παίξει στις θέσεις «1» και «2» και έχει μεγάλη εμπειρία.

Ευελπιστούμε ότι θα ενσωματωθεί γρήγορα και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια πραγματική αξιόλογη προσθήκη για το ρόστερ. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό, το οποίο είχε την απαραίτητη υπομονή που μας επέτρεψε να βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα", συμπλήρωσε ο Αλμπεράνι.

Την επόμενη σεζόν η Αβελίνο θα πάρει μέρος στο Basketball Champions League, ωστόσο δεν θα βρεθεί στο δρόμο κάποιας ελληνικής ομάδας στη φάση των ομίλων. Την προηγούμενη χρονιά η ιταλική ομάδα είχε αποκλειστεί από την πρώτη φάση (ήταν στον όμιλο του Άρη) αλλά έφτασε στον τελικό του FIBA Europe Cup, όπου ηττήθηκε δύο φορές από την Βενέτσια.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ