ΙΤΑΛΙΑ

Πετρούτσι: "Η Βίρτους Μπολόνια μας ντροπιάζει στον μπασκετικό κόσμο"

Coni President Gianni Petrucci during a Serie A soccer match between Pescara and Palermo, at the Adriatico stadium in Pescara, Italy, Wednesday, Sept. 26, 2012. (AP Photo/Sandro Perozzi)
Coni President Gianni Petrucci during a Serie A soccer match between Pescara and Palermo, at the Adriatico stadium in Pescara, Italy, Wednesday, Sept. 26, 2012. (AP Photo/Sandro Perozzi) AP PHOTO/SANDRO PEROZZI

Ο Πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας, Τζάνι Πετρούτσι, εξαπέλυσε επίθεση στην Βίρτους Μπολόνια λόγω της απόφασης της τελευταίας να αποχωρήσει από το Basketball Champions League για χάρη του EuroCup.

Ο Τζάνι Πετρούτσι αισθάνεται προδομένος. Η απόφαση της Βίρτους Μπολόνια να αποχωρήσει από το Basketball Champions League - το οποίο κατέκτησε πριν μερικές εβδομάδες - και να μετακομίσει στο EuroCup αποτέλεσε πλήγμα τόσο για την διοργάνωση, όσο και για την ιταλική Ομοσπονδία, που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

Ο λόγος που εκτέθηκε η ιταλική Ομοσπονδία δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πετρούτσι είχε φροντίσει με προσωπικές ενέργειες να δοθεί wild card στην ομάδα της Μπολόνια για να αγωνιστεί στο φετινό Basketball Champions League αλλά και στην διοργάνωση της επόμενης σεζόν, με την Βίρτους να μην το λογαριάζει αυτό όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο EuroCup.

" Είμαι απογοητευμένος και νιώθω προδομένος από την Βίρτους Μπολόνια. Το γεγονός ότι αποφάσισαν να πάνε κόντρα στο συμβόλαιο που υπέγραψαν με το Basketball Champions League για την επόμενη σεζόν, ήταν σφαλιάρα για την FIBA και την ιταλική Ομοσπονδία" δήλωσε αρχικά στην "La Gazzetta dello Sport" ο Πετρούτσι, για να συμπληρώσει με παράπονο:

"Πριν από έναν χρόνο, πήραν wild card για να επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χάρη στις δικές μας κινήσεις. Περίπου δύο μήνες πριν κατακτήσουν το τρόπαιο του BCL - και χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κατακτήσουν το τρόπαιο - τους δώσαμε wild card και για την επόμενη σεζόν.

Όταν κατέκτησαν το BCL, έλαβαν το βραβείο του 1 εκατ, ευρώ, αλλά τώρα αποφάσισαν να αλλάξουν διοργάνωση αν και είχαν υπογράψει να μείνουν. Η απόφασή τους είναι πολλή άσχημη για την εικόνα της ιταλικής Ομοσπονδίας και μας ντροπιάζει στον μπασκετικό κόσμο. Για την ακρίβεια θα ζητήσω έκτακτο συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, για να δω μήπως αποσύρουμε την αίτησή μας για να φιλοξενήσουμε έναν όμιλο του επόμενου Eurobasket".

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι ο Πετρούτσι τόνισε ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάποια κίνηση εναντίον της Βίρτους: " Δεν πρόκειται να προχωρήσω σε καμία κίνηση, δεν θα ζητήσω τίποτα από την Βίρτους. Θα τους αφήσω να καταλάβουν τι έκαναν. Εξαρτάται από την FIBA αν θα κάνει κάτι για να προστατευτεί".

AP Photo/Sandro Perozzi

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ