ΙΤΑΛΙΑ

Τα κατάφερε ο Τζεντίλε, πήρε μια ευκαιρία στο ΝΒΑ!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Και όμως, ο 26χρονος Αλεσάντρο Τζεντίλε τα κατάφερε! Πήρε μια ευκαιρία για να διεκδικήσει θέση στο ΝΒΑ και είναι έτοιμος να παίξει τα ρέστα του για να βρεθεί στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου.

Λίγες εβδομάδες πριν γιορτάσει τα 26α γενέθλιά του, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε πήρε αυτό για το οποίο παλεύει εδώ και πολλά χρόνια. Μια ευκαιρία για να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ΝΒΑ. Οι Rockets, η ομάδα που διατηρεί τα δικαιώματά του στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου, τον κάλεσε -σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στη "La Stampa"- στο training camp, ώστε εκεί να δείξει ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού αν έχει το ταλέντο, τον χαρακτήρα, τις ικανότητες να διεκδικήσει μια θέση στο roster της κανονικής περιόδου.

Οι Rockets είχαν καλέσει τον Τζεντίλε να παίξει με την καλοκαιρινή τους ομάδα , όμως ένας τραυματισμός στο χέρι του είχε στερήσει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Summer League του Las Vegas. Τώρα, η ομάδα του Houston του δίνει ακόμα μία, για να διεκδικήσει μια από τις 15 θέσεις στο roster. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Mike D' Antoni έχει μόλις 11 εγγυημένα συμβόλαια (Chris Paul, James Harden, Ryan Anderson, Clint Capela, Eric Gordon, P.J. Tucker, Nene, Carmelo Anthony, Gerald Green, James Ennis, Isaiah Hartenstein) και τέσσερα μη εγγυημένα (Michael Carter-Williams, Zhou Qi, Vincent Edwards, Gary Clark), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να καλέσει ακόμη πέντε παίκτες στο training camp της.

Ενας θα είναι ο Τζεντίλε, δεύτερος θα είναι ο Βραζιλιάνος Bruno Caboclo, μένει να δούμε τους υπόλοιπους τρεις, αν φυσικά ο Mike D' Antoni θέλει να φτάσει στο όριο των 20. Όπως κι αν έχει, ο Τζεντίλε μπορεί να κάνει ένα μικρό θαύμα, αρκεί να εμφανιστεί σοβαρός στο Houston και συμβιβασμένος με έναν εντελώς συμπληρωματικό ρόλο.

" Αν δεν τα καταφέρω, τότε πιθανότατα θα συνεχίσω εκτός Ιταλίας. Στην Ιταλία υπάρχει προκατάληψη για εμένα. Και εξαιτίας μου. Η περσινή χρονιά με την Βίρτους δεν ήταν κακή, όμως δεν καταφέραμε να μπούμε στα playoffs. Τώρα το χέρι μου είναι καλά. Μετά την πρώτη επέμβαση που έκανα, πριν από δύο χρόνια, βιάστηκα να επιστρέψω στη δράση κι ο αντίχειρας δεν επουλώθηκε. Πλέον έχει σταθεροποιηθεί" υποστήριξε ο Ιταλός σκόρερ στη συνέντευξή του στη "La Stampa".

Αν ο Τζεντίλε, πάρει συμβόλαιο για την κανονική περίοδο και μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς στους Houston Rockets, θα εισπράξει 838.464 δολάρια (μεικτά).

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ