ΙΤΑΛΙΑ

Τζόρτζεβιτς: "Προσπαθούμε να έχουμε καλή ψυχολογία"

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για τις σκέψεις του εν μέσω καραντίνας και την ομαδική συνομιλία που έχει με τους παίκτες του για να βοηθάει ψυχολογικά ο ένας τον άλλον.

Η Ιταλία μέτρησε την Κυριακή 5 Απριλίου τον χαμηλότερο αριθμό νεκρών των τελευταίων τριών εβδομάδων, ο κίνδυνος λόγω του κορονοϊού όμως παραμένει στη γειτονική χώρα. Όπως είναι λογικό, ουδείς ασχολείται με τον αθλητισμό και σκέφτεται τι θα γίνει με το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Η Βίρτους Μπολόνια ήταν φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο στη Lega Basket μέχρι να προκύψει η διακοπή, αλλά πλέον δεν αποκλείεται να μπει... παύλα στη φετινή σεζόν. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε στο γεγονός, τονίζοντας πως ακόμη κι αν συνεχιστεί η σεζόν και κατακτηθεί ο τίτλος, δεν θα υπάρχει διάθεση για να πανηγυρισμούς, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει μαζί με τους παίκτες του προκειμένου να βοηθάει ο ένας τον άλλον ψυχολογικά, μέσω ομαδικής συνομιλίας που έχουν.

"Όλοι μιλάμε με πολύ έντονα συναισθήματα, όλοι έχουμε "πονέσει" από αυτό. Είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού και πολύ ανταγωνιστικοί, όλοι θα ήθελαν να κερδίσουν έναν τίτλο, αυτή είναι η πρώτη σκέψη όλων όσων βρίσκονται μέσα στον αθλητισμό. Παρόλ' αυτά, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι όπως η οικονομική προσπάθεια που κάνουν οι ιδιοκτήτες. Κανείς δεν θα πανηγύριζε ή θα απολάμβανε την κατάκτηση του τίτλου, αλλά θα ήταν μια αναγνώριση της προσπάθειας που έγινε. Προσωπικά, σέβομαι αυτούς που πληρώνονται για να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Τιμήσαμε κάθε παιχνίδι που παίξαμε για όλες τις διοργανώσεις, ακόμη και το Διηπειρωτικό, το οποίο επηρέασε το υπόλοιπο καλεντάρι μας" ανέφερε αρχικά ο "Σάλε" για να συνεχίσει:

"Μόνο ο Χάντερ και ο Γκέινς έχουν μείνει στην Μπολόνια, αν και ο πρώτος αναμένεται να φύγει σύντομα γιατί ενδέχεται ο πατέρας του να είναι θετικός στον κορονοϊό. Όλοι οι άλλοι ξένοι γύρισαν στην πατρίδα τους. Είμαστε σε καθημερινή επαφή, έχουμε μια ομαδική συνομιλία και προσπαθούμε να κρατάμε καλή ψυχολογία. Όταν ένας επαγγελματίας μπαίνει στον δικό του χώρο εργασίας, πρέπει να έχει καθαρό κεφάλι, να μην τον απασχολεί τίποτα -συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων που μπορεί να υπάρχουν. Αυτό είναι το θέμα που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Δυστυχώς όμως, νομίζω πως για αρκετό καιρό θα είναι στο μυαλό όλων μας".

Ενώ κατέληξε: "Η ζωή μας είναι γεμάτη από χειραψίες, αγκαλιές, προσωπικές επαφές, όχι μόνο στον αθλητισμό, παντού. Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουμε σε αυτά και αν ο αθλητισμός χρειαστεί για να περάσουμε ένα μήνυμα, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για την ανθρωπότητα αυτή η πανδημία, αλλά θα την ξεπεράσουμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ