ΙΤΑΛΙΑ

Βίρτους - Φορτιτούντο: Η Basket City αναπνέει ξανά!

Βίρτους - Φορτιτούντο: Η Basket City αναπνέει ξανά!

Η Βίρτους υποδέχεται τη Φορτιτούντο σε μερικές ώρες, για να αναβιώσει το το μεγάλο ντέρμπι της Basket City μετά από πολλά χρόνια. Sold out στη Fiera.

Την ίδια ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αντιμετωπίσει τη Φιλαδέλφεια του Τζοέλ Εμπίιντ, στην Ιταλία θα διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της Μπολόνια. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, η Basket City ζει και αναπνέει ξανά σε... μπασκετικούς ρυθμούς, από την στιγμή που οι δύο μεγάλοι της πόλης επέστρεψαν στη Lega Basket.

Από τη μία η Βίρτους, από την άλλη η Φορτιτούντο. Οι αιώνιοι της Μπολόνια, αυτοί που μετέτρεψαν το ιταλικό πρωτάθλημα σε... place to be για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα των 90s και των 00s (στις αρχές της νέας χιλιετίας) αναμετρώνται στη Fiera (εκθεσιακός χώρος της Μπολόνια) με φόντο το γόητρο -και μόνο αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το κλασικό ντέρμπι της Lega Basket αναβιώνει, με τη Βίρτους να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης και τη Φορτιτούντο να είναι στην έκτη θέση. Η διαφορά βέβαια μικρή σημασία παίζει, όπως αντίστοιχα η ποιότητα. Μπορεί το αποψινό ντέρμπι να μην θυμίζει σε τίποτα όσα έκαναν πάταγο πριν από είκοσι (και βάλε) χρόνια, το πάθος, η ένταση και η ανάγκη για νίκη όμως παραμένουν... άσβεστες.

Δεδομένη της πολυετούς απουσίας αμφοτέρων από τα σαλόνια και της (οικονομικής) εξαθλίωσης στην οποία είχαν περιέλθει, η ευκαιρία να τα ξαναπούν για τη Lega Basket κινητοποίησε τους οπαδούς της Βίρτους. Άμεσα. Τα εισιτήρια για το παιχνίδι εξαντλήθηκαν εντός μερικών ωρών, πράγμα που σημαίνει πως η Fiera θα κοχλάζει.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει μία -ακόμη- σημειολογία πίσω από το αποψινό ραντεβού, δεδομένου ότι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα αντιμετωπίσει (ως προπονητής πλέον) την πρώην ομάδα του. Αυτή τη φανέλα της οποίας φόρεσε για μία διετία (1994-'96), τότε που κυκλοφορούσε στην Ευρώπη ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες. Απέναντί του, με τα χρώματα της Βίρτους, είχε τον Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς. Για να αντιληφθείτε για τι ντέρμπι μιλούσαμε.

Παρένθεση. Εκείνα τα "χρυσά" χρόνια της κόντρα τους, ο Κώστας Παταβούκας και ο Νίκος Οικονόμου φόρεσαν τη φανέλα της Βίρτους, ενώ μετά από περίπου δέκα χρόνια (το 2009) ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αγωνίστηκε στη Φορτιτούντο. Κλείνει η παρένθεση.

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες λοιπόν, ο "Σάλε" αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το αγωνιστικό παρελθόν του για να κοουτσάρει τη... μισητή αντίπαλο. Δύσκολη η αποστολή, αλλά μέχρι τώρα κρίνεται επιτυχημένη. Δεν είναι μόνο η κατάκτηση του BCL πριν από μερικούς μήνες, είναι η παρουσία της Βίρτους Μπολόνια στην κορυφή της Lega Basket μετά από δεκατρείς αγώνες, η πρόκριση στο Top 16 του EuroCup, μα πολύ περισσότερο ο ρόλος που έπαιξε προκειμένου να πειστεί ο Μίλος Τεόντοσιτς να φορέσει τη φανέλα του ιταλικού συλλόγου.

Στις 21:30 στο PalaDozza της Μπολόνια, η Βίρτους των 15 πρωταθλημάτων, των 8 κυπέλλων, των 2 τίτλων στην EuroLeague και του 1 Σαπόρτα υποδέχεται τη Φορτιτούντο των δύο πρωταθλημάτων και του ενός κυπέλλου. Η Lega Basket (ξανα)ζει τις... μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ