FIBA WORLD CUP

Αργεντινή - Ισπανία: Το παιχνίδι με την υψηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία της "ρόχα"

Αργεντινή - Ισπανία: Το παιχνίδι με την υψηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία της "ρόχα"

Η τηλεθέαση του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην Ισπανία, με περίπου 1 στους 2 να παρακολουθούν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Η Ισπανία επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου, με τη νίκη επί της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεκατρία χρόνια μετά τη Σαϊτάμα, στο Πεκίνο αυτή τη φορά, ο Σέρτζιο Σκαριόλο και οι παίκτες του ολοκλήρωσαν αήττητοι τη διοργάνωση, για να κρεμάσουν το χρυσό μετάλλιο στο στήθος τους.

Η τηλεθέαση του τελικού ξεπέρασε μάλιστα κάθε προσδοκία, αφού ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε αγώνα της "ρόχα" -και δη σε τελικό. Συγκεκριμένα, το 46.5% των τηλεοράσεων έδειχναν τη μονομαχία με τους "γκαούτσος", ποσοστό που ήταν μεγαλύτερο τόσο από τους τελικούς των τριών χρυσών σε EuroBasket (2009, 2011, 2015) όσο και από τους αγώνες με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου.

6.100.000 τηλεθεατές παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η υψηλότερη στιγμή τηλεθέασης καταγράφηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όταν ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 8.582.000 θεατές, που αντιστοιχεί στο 55.8% του συνολικού ποσοστού τηλεθέασης στη χώρα εκείνη την στιγμή.

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ