FIBA WORLD CUP

Φήμες για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς μπάσκετ το 2028

Φήμες για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς μπάσκετ το 2028
FIBA FIBA

Το μπάσκετ ίσως βγει από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028, όπως υποστήριξε παράγοντας της Λιθουανικής Ομοσπονδίας 3 on 3!

Οι περισσότεροι αθλητές του μπάσκετ βλέπουν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως την υπέρτατη τιμή. Αυτό πάντως δεν αποκλείεται να αλλάξει σε μερικά χρόνια, εάν ισχύσει το δημοσίευμα του basketnews.lt , σύμφωνα με το οποίο η FIBA σκοπεύει να αποσύρει το άθλημα από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028!

Όπως είπε σε podcast ο Ρολάντας Σκαϊσγκίρις, παράγοντας στην ομοσπονδία μπάσκετ 3 on 3 της Λιθουανίας, " υπάρχουν φήμες ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 δεν θα υπάρξει το μπάσκετ και θα αντικατασταθεί από το 3 on 3. Αυτό το λένε άνθρωποι με πολύ υψηλές θέσεις στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο μπάσκετ".

Σύμφωνα με τον Σκαϊσγκίρις, τα πρώτα βήματα έγιναν με την εισαγωγή του 3 on 3 στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο σε πειραματική μορφή. Ο παράγοντας της Λιθουανικής Ομοσπονδίας 3 on 3 δεν προσδιόρισε τους λόγους για αυτή την απόφαση, ωστόσο είναι μάλλον προφανείς.

Πάρα πολλοί αθλητές σνομπάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο , επιλέγοντας να μην αγωνιστούν, με συνέπεια να υπάρχουν σε κάθε διοργάνωση δεκάδες σημαντικές απουσίες , που προσβάλουν το κύρος του. Το φετινό τουρνουά αποτελεί το αποκορύφωμα, καθώς πάρα πολλοί σταρ του ΝΒΑ επέλεξαν να μην κατέβουν.

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ