FIBA WORLD CUP

Γαλλία: Με Τουπάν και ΝΒΑερς η προεπιλογή για το Παγκόσμιο

Γαλλία: Με Τουπάν και ΝΒΑερς η προεπιλογή για το Παγκόσμιο
EUROKINISSI

Η γαλλική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προεπιλογή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, στην οποία ξεχωρίζουν τα ονόματα των Γκομπέρ, Μπατούμ, Φουρνιέ και Ντε Κολό, ενώ έχει συμπεριληφθεί και ο Τουπάν.

Η γαλλική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προεπιλογή των 15 παικτών από την οποία θα προκύψει η 12αδα που θα την εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Ανάμεσα στα ονόματα ξεχωρίζουν σίγουρα αυτά των ΝΒΑερς Ρούντι Γκομπέρ και Νικολά Μπατούμ, που επιστρέφουν στην εθνική τους, όπως και αυτό του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Αξέλ Τουπάν, με τους "τρικολόρ" να αναμένεται να είναι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός προεπιλογής έμεινε ο Φαμπιάν Κοζέρ της Ρεάλ (ζήτησε να εξαιρεθεί για λόγους ξεκούρασης), ενώ πέρα από την προεπιλογή ανακοινώθηκε ακόμα ότι θα υπάρχουν δύο παίκτες που θα κληθούν να βοηθήσουν στις προπονήσεις: Οι Τέο Μαλεντόν (17 χρονών, 1.92 μέτρα, πόιντ γκαρντ) και Άλεξ Τσασάνγκ (25 χρονών, 2.04 μέτρα, σέντερ).

Αναλυτικά η προεπιλογή των Γάλλων:

Πόιντ γκαρντ: Αντίου Αλμπισί, Φρανκ Εντιλικίνα, Τομά Ερτέλ

Σούτινγκ γκαρντ: Νάντο Ντε Κολό, Εβάν Φουρνιέ, Πολ Λακόμπ

Σμολ φόργουορντ: Νικολά Μπατούμ, Τίμοθε Λουάου-Καμπαρό, Αξέλ Τουπάν

Πάουερ φόργουορντ: Έντριεν Μοερμάν, Λουίς ΛαΜπεϊρί, Αμάθ Εμπαγιέ

Σέντερ: Ρούντι Γκομπέρ, Βενσάν Πουαριέ, Ματίας Λεσόρ

*Η Γαλλία βρίσκεται στον 7ο Όμιλο, μαζί με την Γερμανία, την Δομινικανή Δημοκρατία και την Ιορδανία.

** Πέρα από την προεπιλογή των 15 παικτών, οι Γάλλοι ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν και 7 αναπληρωματικοί, οι οποίοι θα κληθούν σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα, με την λίστα να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Γκερσίν Γιαμπουσέλ των Σέλτικς και τον Έλι Οκόμπο των Σανς.

Αναλυτικά η λίστα των αναπληρωματικών των Γάλλων: Μουστάφα Φολ, Γκερσόν Γιαμπουσέλ, Έντουιν Τζάκσον, Έλι Οκόμπο, Λίο Βέστερμαν, Γιακούμπα Ουατάρα, Λαχάου Κονάτε.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ