ΜΠΑΣΚΕΤ

Κιριλένκο: "Θέλουμε τους καλύτερους στην Εθνική"

Κιριλένκο: "Θέλουμε τους καλύτερους στην Εθνική"
RUSSIABASKET.RU

O Αντρέι Κιριλένκο επισήμανε τη σημασία που έχει για την Ρωσία το επόμενο "παράθυρο" της FIBA τονίζοντας πως δεν θα καταλάβει τις ομάδες, αν εκείνες δεν επιτρέψουν στους παίκτες τους να αγωνιστούν.

Ο Αντρέι Κιριλένκο στάθηκε στη σημασία που έχουν έχουν για την Ρωσία οι αγώνες του τρίτου "παράθυρου" των προκριματικών της Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 με την Φινλανδία και την Τσεχία ενώ σχολίασε και μία φήμη που ήθελε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Χίμκι να έχουν ζητήσει την αναβολή των αναμετρήσεών τους στη 10η "στροφή" της EuroLeague (29-30/11).

"Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για αυτά τα ματς, αλλά βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις. Την προηγούμενη χρονιά επιτρέψαμε στις ομάδες να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τους παίκτες να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα ή όχι. Πήραμε το ρίσκο και δώσαμε την ευκαιρία σε πιο νέα παιδιά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν στα προκριματικά. Η ομάδα ηττήθηκε σε κάποια ματς και τώρα αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση όπου δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα λάθος. Το επόμενο Παράθυρο θα είναι αποφασισστικό για εμάς. Αν η ομάδα δεν παίξει καλά, θα μας κοστίσει, όχι μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και τους Ολυμπιακους Αγώνες. Αν οι ομάδες δεν το βλέπουν και δεν το καταλαβαίνουν, είναι πραγματικά παράξενο. Για ποιο λόγο έχουμε την VTB League, γιατί προσπαθούμε να αναπτύξουμε το μπάσκετ στη χώρα μας αν η Εθνική ομάδα δεν μπορεί να πάρει τους καλύτερους παίκτες από τις ρώσικες ομάδες;", ανέφερε ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας στην ιστοσελίδα "iz".

Ο δημοσιογράφος εν συνεχεία ανέφερε πως "ναι, αλλά οι ομάδες λένε ότι έχουν τους δικούς τους στόχους να εκπληρώσουν. Μία ήττα στην EuroLeague χωρίς την παρουσία των βασικών παικτών τους θα είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί στους σπόνσορες" και ο Αντρέι Κιριλένκοφ σχολίασε:

"Αυτό το καταλαβαίνω και θα συνεχίσουμε να μιλάμε στους επόμενους δύο μήνες. Αλλά και πάλι, δε θα μπορέσω να καταλάβω τις ομάδες αν δεν αφήσουν τους παίκτες τους να φύγουν για να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα. Τα επόμενα δύο παιχνίδια της Εθνικής είναι τα πιο σημαντικά στην πρόσφατη ιστορία του ρώσικου μπάσκετ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ