FIBA WORLD CUP

Maker: "Προσπαθούσα να προστατεύσω τον εαυτό μου"

Maker: "Προσπαθούσα να προστατεύσω τον εαυτό μου"

Η τιμωρία του Thon Maker από τους επόμενους τρεις αγώνες της Εθνικής Αυστραλίας δεν έχει σύμφωνο και τον σέντερ των Bucks. Διαβάστε τι έγραψε για την ποινή που του επέβαλε η FIBA.

Ένας από τους 13 παίκτες που ενεπλάκησαν και τιμωρήθηκαν για την... κλωτσοπατινάδα στον αγώνα των Φιλιππίνων με την Αυστραλία ήταν και ο Thon Maker. Ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Milwaukee πάντως δεν είναι σύμφωνος με την ποινή αποκλεισμού από τους επόμενους τρεις αγώνες των "boomers" που του επιβλήθηκε από την FIBA. Φρόντισε λοιπόν να γνωστοποιήσει την άποψή του επί του θέματος μέσω του Twitter.

" Ενώ σέβομαι την FIBA ως αρχή με το καθήκον να προστατεύει την ακεραιότητα και την ιερότητα του παιχνιδιού μας, διαφωνώ με την απόφασή της να με αποβάλει για τρεις αγώνες. Προσπάθησα να διαλύσω έναν καυγά, αλλά χωρίς ασφάλεια στο γήπεδο τα πράγματα γρήγορα εξελίχθηκαν σε μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία έπρεπε να δράσω ώστε να προστατεύσω τους συμπαίκτες μου και τον εαυτό μου", έγραψε αρχικά στο μήνυμά του ο Maker .

Ως άνθρωπος δεν γυρίζω την πλάτη μου σε κανέναν, Αυστραλό ή Φιλιππινέζο, συμπαίκτη μου ή όχι, ο οποίος επιτίθεται από μία συμμορία δίχως την επαρκή βοήθεια από την ασφάλεια. Θα ήθελα να επικεντρωθώ στην προετοιμασία μου για την συναρπαστική επόμενη σεζόν με τους Milwaukee Bucks και να αφήσω πίσω μου αυτό το τρομερό γεγονός με έναν θετικό τρόπο -την ανανεωμένη εκτίμησή μου στην αναγκαιότητα του προσωπικού ασφαλείας. Μας προστατεύουν ώστε να απολαύσουμε το παιχνίδι που αγαπάμε, και τους παίκτες και τους φιλάθλους".

Photo credits: AP Photo/Bullit Marquez, File

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ