FIBA WORLD CUP

Ντανίλοβιτς: "Ουδέποτε τσακώθηκα με Τζόρτζεβιτς - Τομάσεβιτς"

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς μίλησε στους δημοσιογράφους για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τις φήμες περί τσακωμού με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και την απόφαση να διεκδικήσει η Σερβία ένα από τα τέσσερα προ-ολυμπιακά τουρνουά.

Δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς έκανε -δημόσια- τον απολογισμό της Σερβίας. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μίλησε στους δημοσιογράφους για όσα έγιναν, για αυτά που γράφτηκαν και ήταν ψέματα (κατά τα λεγόμενά του), για τις σκέψεις που υπάρχουν για τη διαδοχή του Σάσα Τζόρτζεβιτς, αλλά και για τη δεδομένη πρόθεση της Σερβίας να διοργανώσει ένα από τα τέσσερα προ-ολυμπιακά τουρνουά -κάτι για το οποίο έχει εκφραστεί θετικά κι η Λιθουανία.

Το "μεγάλο κεφάλι" της σερβικής ομοσπονδίας στάθηκε σε τέσσερα θέματα κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του προς τους δημοσιογράφους:

  • Δεν σκέφτεται την παραίτηση από τον προεδρικό θώκο της KSS

  • Δεν έχει γίνει κάποια επαφή με υποψήφιο διάδοχο του Σάσα Τζόρτζεβιτς

  • Δεν υφίστανται ως γεγονότα ο τσακωμός με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των "όρλοβι" και τους παίκτες

  • Υπάρχει πρόθεση για τη διοργάνωση ενός εκ των τεσσάρων προ-ολυμπιακών τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε αρχικά πως " άκουσα ότι είναι πιο εύκολο να μιλήσει κάποιος με τον Κιν Γιονγκ Ουν παρά με μένα, όπως επίσης άκουσα ότι πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου, τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, και του μίλησα με πολύ άσχημα λόγια, ότι ήθελα να τσακωθώ με τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς (σ.σ.: σγενικός γραμματείας)". Η ενόχλησή του ήταν εμφανής, κυρίως γιατί με αμφότερους διατηρεί φιλικές σχέσεις.

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση που του έγινε για τον προπονητή που θα πάρει την σκυτάλη από τον "Σάλε" απάντησε πως " είναι κάτι που θα σκεφτούμε τους επόμενους έναν με δύο μήνες, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο αυτή την στιγμή".

Έχει γίνει επαφή με κάποιον από τους δύο προπονητές (Ιγκόρ Κοκόσκοφ και Σάσα Ομπράντοβιτς) που γράφτηκαν ότι βρίσκονται στο προσκήνιο; Ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς εξήγησε πάνω σε αυτό πως " θα ήταν άδικο δύο μέρες μετά το τέλος της διοργάνωσης να κάνουμε κάτι. Δεν έχουμε μιλήσει με κάποιον γενικά, δεν είναι δίκαιο για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να κάνουμε τόσο γρήγορα επαφή με άλλους προπονητές. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα μιλήσουμε με αυτούς που μας ενδιαφέρουν".

Τέλος, του έγινε ερώτηση για το γεγονός πως το φετινό καλοκαίρι οι μικρές εθνικές ομάδες της χώρας απογοήτευσαν. Συγκεκριμένα, η Νέων Ανδρών τερμάτισε προτελευταία (με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό στη Β' Κατηγορία), η Εφήβων κατετάγη 10η, ενώ η Παίδων τερμάτισε στην 7η θέση.

" Καμία μικρή εθνική ομάδα δεν κρίνεται από το αν κατέκτησε ένα μετάλλιο ή όχι. Την περασμένη διετία πήραμε αρκετά μετάλλια. Φέτος όχι, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ο στόχος είναι να δημιουργούμε καλούς παίκτες, όχι να κατακτούμε μετάλλια" απάντησε χαρακτηριστικά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ