FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Αργεντινή, η... Ελλάδα του 2006

Παγκόσμιο Κύπελλο: Αργεντινή, η... Ελλάδα του 2006

Η Αργεντινή έφτασε μέχρι τον τελικό έχοντας δει την πλάτη των αντιπάλων της για 15'05'' όλα κι όλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και εκεί κατέρρευσε, όπως η Ελλάδα το 2006.

Οι ομοιότητες ήταν προφανείς εξ αρχής. Η Αργεντινή έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχοντας απολογισμό επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (με 16,7 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο), την αυτοπεποίθηση να βρίσκεται στα ύψη και την πεποίθηση ότι θα γράψει ιστορία, στο μυαλό όλων. Εκεί όμως βρήκε απέναντί της την Ισπανία . Και όπως συνέβη και το 2006 στην περίπτωση της Ελλάδας, κατέρρευσε.

Υπάρχει ένα στατιστικό που αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο την κατάρρευση της Αργεντινής στον τελικό, σε σύγκριση με τα αποτελέσματά της μέχρι το σημερινό παιχνίδι. Η ομάδα του Σέρτζιο Ερνάντεζ δεν προηγήθηκε ούτε μία φορά στο παιχνίδι. Ούτε στιγμή. Έβλεπε την πλάτη των Ισπανών επί 39 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο, καθώς η "ρόχα" χρειάστηκε 59 δευτερόλεπτα για να σημειώσει το πρώτο της καλάθι, να πάρει πρώτη το προβάδισμα και να μην το αφήσει ποτέ από τα χέρια της, ξεφεύγοντας ακόμα και 22 πόντους διαφορά στο 4ο δεκάλεπτο.

Ξέρετε για πόση ώρα είχε δει την πλάτη των αντιπάλων της η Αργεντινή στα προηγούμενα επτά παιχνίδια της στην Κίνα; Ένα τέταρτο όλο κι όλο. Για την ακρίβεια 15 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. Συνολικά.

  1. Στο ματς με την Κορέα βρέθηκε πίσω στο σκορ για 16''
  2. Στον αγώνα με τη Νιγηρία για 5'12''
  3. Κόντρα στην Ρωσία για 3'51''
  4. Με την Βενεζουέλα για 44''
  5. Στην αναμέτρηση με την Πολωνία για 21''
  6. Στον προημιτελικό με την Σερβία για 3'37''
  7. Στον ημιτελικό με την Γαλλία για 1'04''

Για επτά παιχνίδια στην Κίνα οι "γκαούτσος" δεν πήγαν ποτέ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, δίχως να έχουν έστω και έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλό τους. Πώς να μην λέει στη συνέντευξη Τύπου ο Σέρτζιο Ερνάντεζ ότι " είχαμε ψευδαίσθηση, αισθανόμασταν υπέροχα πριν από τον αγώνα"...

Ο τελικός, πάντως, ήταν ένα έργο που δεν το είχε δει ξανά στην Κίνα η Αργεντινή. Μέχρι το σημερινό ματς η μεγαλύτερη διαφορά που είχε κληθεί να "γυρίσει" ήταν το -8 κόντρα στην Ρωσία (9-17 στο 10'). Στην αναμέτρηση με την Ισπανία βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά (2-14). Και δεν συνήλθε ποτέ.

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ