FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Δύο ερωτηματικά στη Γαλλία για την Κίνα

France's coach Vincent Collet reacts to his players during the 3rd place final of the World Basketball between France and Lithuania at the Palacio de los Deportes stadium in Madrid, Spain, Saturday, Sept. 13, 2014. (AP Photo/Andres Kudacki)
France's coach Vincent Collet reacts to his players during the 3rd place final of the World Basketball between France and Lithuania at the Palacio de los Deportes stadium in Madrid, Spain, Saturday, Sept. 13, 2014. (AP Photo/Andres Kudacki) AP PHOTO/ANDRES KUDACKI

Μετά το φιλικό με την Αργεντινή, ο Βενσάν Κολέ ενημέρωσε ότι ο Τιμοτέ Λουαού - Καμπαρό αποχαιρετά την προετοιμασία της Γαλλίας, με το "14" να είναι ο νέος αριθμός παρόντων. Τους παίρνει όλους για τα τελευταία φιλικά στην Κίνα, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με δεκατέσσερις (14) παίκτες θα ταξιδέψει για την Κίνα η Γαλλία, προκειμένου να εγκλιματιστεί στις συνθήκες της ασιατικής χώρας και να δώσει τα τελευταία φιλικά παιχνίδια -με Νέα Ζηλανδία, Ιταλία και Σερβία. Οι "μπλε" νίκησαν την Αργεντινή το βράδυ του Σαββάτου (17/8) με χαρακτηριστική άνεση, κι ακολούθως έμαθαν ότι ο Τιμοτέ Λουαού - Καμπαρό είναι ο παίκτης που "κόβεται" από τη συνέχεια της προετοιμασίας.

Ο Βενσάν Κολέ καλείται πλέον να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του στη διάρκεια των προπονήσεων που θα γίνουν στη Γαλλία. Θυμίζουμε ότι πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Αντριέν Μοερμάν, ο οποίος θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω προβλήματος στον αχίλλειο, ενώ νωρίτερα στη διάρκεια της προετοιμασίας λαβώθηκε ο Τομά Ερτέλ με σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο.

Όπως όλα δείχνουν, η μία θέση θα κριθεί ανάμεσα στον Ελί Οκομπό και τον Τεό Μαλεντόν στο "1" και η δεύτερη στην γραμμή των ψηλών. Εκτός κι αν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας αποφασίσει να "κόψει" δύο κοντούς, για να παρουσιάσει πιο ψηλές πεντάδες, με τη λογική σχημάτων με δίδυμους πύργους -από την στιγμή που στο "5" η Γαλλία είναι πανίσχυρη.

Αυτή την στιγμή, η σύνθεση των "μπλε" αποτελείται από τους:

PG: Ελί Οκομπό, Φρανκ Τιλικινά, Τεό Μαλεντόν, Αντριού Αλμπισί.

SG: Εβάν Φουρνιέ, Νάντο Ντε Κολό, Πολ Λακόμπ.

SF: Νικολά Μπατούμ, Αξέλ Τουπάν.

PF: Αμάτ Εμπαγιέ, Λουί Λαμπεϊρί.

C: Ρουντί Γκομπέρ, Βενσάν Πουαριέ, Ματιάς Λεσόρ.

AP Photo/Andres Kudacki

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ