FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η τελευταία θέση των Φιλιππίνων έφερε την πρώτη παραίτηση

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η τελευταία θέση των Φιλιππίνων έφερε την πρώτη παραίτηση
FIBA

Οι Φιλιππίνες απογοήτευσαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, τερμάτισαν στην τελευταία θέση της κατάταξης και αυτό έφερε την παραίτηση του Γιοσελέρ Γκουιάο από τη θέση του προπονητή.

Οι Φιλιππίνες πήγαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο με όνειρα για μια καλή πορεία, που θα τους έδινε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το επόμενο καλοκαίρι. Δεδομένου ότι βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο με τη Σερβία και την Ιταλία, ο πιο ορατός στόχος ήταν η καλύτερη δυνατή κατάταξη (από το 17 έως το 32) προκειμένου να μείνει ζωντανό το όνειρο του προ-ολυμπιακού.

Στην πράξη όμως, η ομάδα του Γιοσελέρ Γκουιάο απογοήτευσε. Γνώρισε πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με 29.4 πόντους διαφορά κατά μέσο, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση της διοργάνωσης. Επί συνόλου τεσσάρων ομάδων που δεν έκαναν ούτε μια νίκη, οι Φιλιππίνες είχαν το χειρότερο goal average.

Αυτό έφερε την άμεση παραίτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος μέσω επιστολής ενημέρωσε για την απόφασή του. " Ήξερα ποιες είναι οι συνθήκες, ποιοι είναι οι περιορισμοί και οι δυσκολίες, παρόλ' αυτά αποδέχθηκα την πρόσκληση. Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για ό,τι έγινε" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιοσελέρ Γκουιάο, ο οποίος μόλις πέρσι ανέλαβε τις τύχες των "Τζίλας".

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ