ΜΠΑΣΚΕΤ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Νίκησε και προκρίθηκε η Νέα Ζηλανδία

From left, Reuben Te Rangi, Jarrod Kenny, and Thomas Abercrombie of New Zealand celebrate after beating Scotland in their bronze medal men's basketball game at the Gold Coast Convention and Exhibition Centre during the 2018 Commonwealth Games on the Gold Coast, Australia, Sunday, April 15, 2018. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
AP Photo/Mark Schiefelbein AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Η Νέα Ζηλανδία διέσυρε με 97-74 την Συρία για την 10η αγωνιστική των προκριματικών της FIBA και έγινε η 10η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 μέσα από αυτή την διαδικασία. Λίγο αργότερα την ακολούθησε η Κορέα.

Η Ωκεανία - έστω και μέσω... Ασίας - θα έχει και δεύτερο εκπρόσωπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας του 2019. Μετά την Αυστραλία, την πρόκριση πανηγύρισε και η Νέα Ζηλανδία, η οποία επιβλήθηκε με 97-74 της Συρίας και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της, αφού πλέον έχει ρεκόρ 9-1.

Οι "Τολ Μπλακς" έγιναν έτσι η 10η ομάδα που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω των προκριματικών. Λίγο αργότερα τους ακολούθησε η Κορέα, η οποία με τη νίκη της με 88-67 επί της Ιορδανίας έγινε η 11η ομάδα που κατάφερε

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής καμία ομάδα από την αμερικανική ήπειρο δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει, μαθηματικά, την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Αυτό πάντως αναμένεται να αλλάξει το διήμερο που έρχεται στην 10η αγωνιστική των προκριματικών.

Οι 11 ομάδες που έχουν ήδη καταφέρει να προκριθούν ανά ήπειρο είναι οι εξής:

Ευρώπη: Ελλάδα, Γερμανία, Τσεχία, Λιθουανία, Γαλλία

Ασία: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κορέα

Αφρική: Τυνησία, Νιγηρία, Ανγκόλα

AP Photo/Mark Schiefelbein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ