Ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι παίκτες του την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στο "άγχος για κάτι καλό".

Η Εθνική δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην πρεμιέρα του FIBA World Cup, καθώς επικράτησε εύκολα 85-60 του Μαυροβουνίου, αρχίζοντας με το "δεξί" τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αλλά και αργότερα στην συνέντευξη τύπου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση, ενώ μίλησε και για το πιο δύσκολο παιχνίδι με τη Βραζιλία.

ADVERTISING

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

"Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα... Είχαμε πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση... Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του Μαυροβουνίου, η νίκη ήλθε πολύ πιο εύκολα από ό,τι περιμέναμε. Τα πήγαμε πολύ καλά στην άμυνα ενώ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα όταν ισορροπήσαμε τις επιλογές μας στην επίθεση. Το παιχνίδι πήγε εκεί που θέλαμε, είμαστε σε καλή φάση και τώρα ακολουθεί ένα πιο δύσκολο ματς με τη Βραζιλία", δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει:

"Ήταν μια σπουδαία νίκη για εμάς, ξεκινήσαμε τη διοργάνωση με μεγάλη νίκη και με μεγάλη διαφορά. Μετά από τα 3-4 πρώτα λεπτά, το άγχος έφυγε και οι αποφάσεις μας, μας βοήθησαν να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Έρχεται ακόμα ένα δύσκολο ματς για εμάς, αυτό με τη Βραζιλία. Θα συνεχίσουμε βήμα-βήμα. Ημασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, πιστοί όσον αφορά την αντιμετώπιση του Μαυροβουνίου. Να είστε σίγουροι ότι υπάρχει άγχος για να πετύχουμε κάτι καλό, αλλά αυτό έφυγε γρήγορα" ενώ στη συνέχεια ανέφερε:

ADVERTISING

"Η άμυνα είναι η βάση μας. Είναι γεγονός ότι μας αρέσει να παίζουμε στο ανοιχτό γήπεδο όμως όλα ξεκινούν από την άμυνα. Στις αρχές του αγώνα είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση με 0/5 τρίποντα όμως είναι λογικό. Το άγχος της πρεμιέρας, κακά τα ψέματα, δεν αλλάζει ποτέ. Η Βραζιλία είναι καλή επιθετική ομάδα, επικίνδυνη στο τρίποντο. Εμείς έχουμε διαφορετική φιλοσοφία και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει εύκολο το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε εξίσου σοβαροί, αρχίζοντας από την άμυνα. Θέλουμε τη νίκη για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Σήμερα χρησιμοποιήσαμε σωστά το παιχνίδι στη ρακέτα, ήλθαν πολλοί πόντοι από μέσα προς τα έξω. Σταδιακά, μέσα από τα παιχνίδια θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο".

Για τον Κώστα Σλούκα: "Το είχαμε συζητήσει όσον αφορά τον τρόπο που θα τον χρησιμοποιούσαμε. Θα κερδίσουμε 2 μέρες μέχρι το επόμενο παιχνίδι, ώστε να είναι ακόμα πιο έτοιμος στη συνέχεια. Όλοι θέλουμε το καλύτερο! Αυτό θα έλθει μόνο με υπομονή και σκληρή δουλειά. Αν βιαστούμε, μπορεί να γλιστρήσουμε".

TO VIDEO ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου