FIBA WORLD CUP

Σκουρτόπουλος: "Την Πέμπτη ξεκινάει προπονήσεις ο Σλούκας"

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τα συμπεράσματα από το φιλικό με την Ιορδανία, τον εγκλιματισμό στις συνθήκες της Κίνας και την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στις προπονήσεις της Εθνικής Ανδρών.

Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε νικηφόρα το φιλικό τουρνουά της Κίνας, στο οποίο συμμετέχει, με την Ιορδανία να αποδεικνύεται -ξανά, μετά την Κρήτη- χαμηλού επιπέδου εμπόδιο. Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε στον χρόνο που χρειάζονται οι παίκτες του προκειμένου να προσαρμοστούν στις κλιματολογικές συνθήκες της Κίνας, ενώ εξήγησε πως σε κάποια σημεία του αγώνα με την Ιορδανία, η Ελλάδα έτρεξε περισσότερο απ ότι χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη.

" Ήταν ένα παιχνίδι ρυθμού, όπως θέλαμε, μετά από ένα πολύ κοπιαστικό ταξίδι, προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη προσαρμογή στις συνθήκες της χώρας. Είμαστε σε καλό δρόμο, είδαμε αρκετά πράγματα, μοιράσαμε το χρόνο και θέλουμε να δούμε τα επόμενα φιλικά, ώστε η ομάδα να πάει στη Ναντζίνγκ στο μέγιστο δυνατό βαθμό ετοιμότητας" δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, πριν αναφερθεί στον Κώστα Σλούκα:

" Θα ταξιδέψει την Τρίτη για τη Ναντζίνγκ και θα μας συναντήσει εκεί. Το βράδυ της Τετάρτης θα είναι εκεί, εμείς θα είμαστε λίγες ώρες νωρίτερα στην πόλη, συνεπώς από την Πέμπτη θα μπει στις προπονήσεις της ομάδας. Τη Δευτέρα θα είμαστε 100% σίγουροι μετά την τελική εξέταση και θεωρούμε πως μετά από κάποιες προπονήσεις θα καταφέρει να συνεισφέρει στην ομάδα με το ταλέντο που έχει και τον περιμένουμε. Αυτό δεν σταματά ότι συνεχίζουμε για την καλύτερη δυνατή επιλογή των παικτών, μέχρι τις 30 Αυγούστου που πρέπει να δηλώσουμε τη δωδεκάδα. Πιστεύω πως θα έχουμε βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα για την καλύτερη δυνατή δωδεκάδα. Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και υπάρχει συναγωνισμός για το καλό της Εθνικής".

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης σημείωσε ότι " κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι, κουραστικό. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και την αλλαγή ώρας σε σχέση με την Ελλάδα. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα είμαστε όλο και καλύτερα, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Ο στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ