ΜΠΑΣΚΕΤ

Το κοινό μήνυμα των Σίλβερ, Μπάουμαν και Μινγκ για τις εθνικές

Το κοινό μήνυμα των Σίλβερ, Μπάουμαν και Μινγκ για τις εθνικές

Ο Άνταμ Σίλβερ, ο Πάτρικ Μπάουμαν και ο Γιάο Μιννγκ συναντήθηκαν στο πλαίσιο του πρώτου FIBA World Basketball Summit και στάθηκαν στο πόσο σημαντικές είναι οι εθνικές ομάδες για το μπάσκετ.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ο γενικός γραμματέας της και άλλοτε NBAer και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας της Κίνας, Γιάο Μινγκ σημείωσαν τη σημασία των εθνικών ομάδων για το μπάσκετ.

Οι τρεις άνδρες έδωσαν το "παρών" στο πρώτο FIBA World Basketball Summit - το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Σι’ Αν της Κίνας- και ανάμεσά τους υπήρξε ταύτιση απόψεων

Ο Πάτρικ Μπάουμαν παρατήρησε πως κάθε που φορά που αγωνίζονται οι εθνικές ομάδες, ο πληθυσμός των φιλάθλων που συγκεντρώνεται, δεν συντίθεται μόνο από τους υπάρχοντες λάτρεις του αθλήματος, αλλά δημιουργείται μία τεράστια ευκαιρία προκειμένου να προσελκυθούν νέοι φίλαθλοι.

Το κοινό μήνυμα των Σίλβερ, Μπάουμαν και Μινγκ για τις εθνικές

Ο Ανταμ Σίλβερ εξέφρασε την πεποίθηση πως το μπάσκετ είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο και πως ένα παιχνίδι Εθνικής ομάδας γεννά μία τεράστια ευκαιρία ενότητας του κόσμου, όσο τίποτα άλλο". Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν υπάρχει καλύτερη σκηνή τους παίκτες τους μπάσκετ από αυτή που θα στηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Επίσης, ρωτήθηκε για μία πιθανή συνεργασία του ΝΒΑ με την λίγκα της Κίνας ή άλλες λίγκες και τόνισε πως καλωσορίζει τον ανταγωνισμό και πως θα επιθυμούσε ολοένα και περισσότερες λίγκες να αναπτυχθούν, καθώς αυτό είναι επωφελές για τον σκοπό του αθλήματος που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και τη γιγάντωση του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Γιάο Μινγκ από την πλευρά του επισήμανε πως στην Κίνα, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, είναι αποστολή για κάθε αθλητή να φέρει στη χώρα δόξα φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας και να εκπροσωπήσει περήφανα τη χώρα του στα γήπεδα του μπάσκετ, όπως έπραξε και ο ίδιος για πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ