FIBA WORLD CUP

Τζούροβιτς για Σερβία: "Αν είχαμε τον Τεόντοσιτς..."

Milos Teodosic from Serbia reacts during the EuroBasket European Basketball Championship Group B match against France in Siauliai, Lithuania, Monday, Sept. 5, 2011. France won the match 97-96. (AP Photo/Petr David Josek)
Milos Teodosic from Serbia reacts during the EuroBasket European Basketball Championship Group B match against France in Siauliai, Lithuania, Monday, Sept. 5, 2011. France won the match 97-96. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Ο Βλάντο Τζούροβιτς μίλησε στη Novosti μετά τον αποκλεισμό της Σερβίας από την Αργεντινή, για να εξηγήσει πως η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς έκανε "μπαμ" για τους "όρλοβι". Καρφιά για τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Νέμανια Μπιέλιτσα.

Ο αποκλεισμός από την τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει φέρει αναλύσεις επί αναλύσεων στη Σερβία, δεδομένου ότι οι "όρλοβι" πήγαν στην Κίνα με έναν ξεκάθαρο στόχο: το χρυσό μετάλλιο. Η απώλεια κάθε ελπίδας για να ανέβουν στο βάθρο χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη αποτυχία της τελευταίας πενταετίας. Κι έτσι είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια ομάδα που μετρούσε τρία σερί ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2015), Ολυμπιακούς Αγώνες (2016) και EuroBasket (2017).

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ώρες έχει να κάνει με αυτά που πλήγωσαν την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, με τον Βλάντο Τζούροβιτς (σ.σ.: τη δεκαετία του '80 και του '90 εργάστηκε σε Πανιώνιο, Άρη, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Δάφνη) να μιλάει στη Novosti και να στέκεται στην απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έμεινε εκτός της διοργάνωσης λόγω της πελματιαίας απονευρωσίτιδας.

" Το αποτέλεσμα έδειξε πόσο χρειαζόμασταν τον Μίλος Τεόντοσιτς, ειδικά σε έναν αγώνα σαν αυτόν (με την Αργεντινή). Για έναν τέτοιο ακριβώς αγώνα, χρειαζόμασταν έναν ηγέτη σαν τον Μίλος. Όλα θα ήταν διαφορετικά, αν ήταν στο γήπεδο. Ή, για να το πω κι αλλιώς, αν ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν στη δική μας πλευρά, θα παίρναμε εμείς τη νίκη" δήλωσε αρχικά στη Novosti για να προσθέσει: " Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Νέμανια Μπιέλιτσα δεν ήταν πραγματική υποστήριξη για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς".

Για την ιστορία, ο Νέμανια Μπιέλιτσα έχει 12.8 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 3.2 ριμπάουντ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση (σ.σ.: η Σερβία θα δώσει άλλους δύο αγώνες για την τελική κατάταξη), πλην όμως απέναντι στην Ισπανία είχε 0/5 σουτ και κόντρα στην Αργεντινή είχε 5/17 εντός παιδιάς. Από την άλλη, ο Νίκολα Γιόκιτς μετράει 12.7 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 4 ασίστ ως τώρα, μετρώντας 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ στην ήττα - αποκλεισμό από τους "γκαούτσος".

AP Photo/Petr David Josek

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ