FIBA WORLD CUP

Βαρύς ο πέλεκυς για τη σύρραξη στις Φιλιππίνες

Βαρύς ο πέλεκυς για τη σύρραξη στις Φιλιππίνες

Η FIBA ανακοίνωσε τις -τεράστιες- τιμωρίες για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα Φιλιππίνες-Αυστραλία της 2ης Ιουλίου στο Μπουλακάν.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στους πρωταγωνιστές των χειρότερων επεισοδίων που έχουν συμβεί στα γήπεδα μπάσκετ εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Η FIBA ανακοίνωσε σήμερα (19/7) τις ποινές που επέβαλε σε όσους ενεπλάκησαν στη σύρραξη που έλαβε χώρα στην τρίτη περίοδο της αναμέτρησης Φιλιππίνες-Αυστραλία στις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η FIBA απέβαλε 13 παίκτες και από τις δύο ομάδες (10 από τις Φιλιππίνες και 3 από την Αυστραλία) για 44 αγώνες συνολικά, μεταξύ των οποίων και τον Θον Μέικερ, συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Milwaukee Bucks. Επιπλέον, τιμώρησε τους τον προπονητή των Φιλιππίνων (για έναν αγώνα) και τον άμεσο συνεργάτη του (για τρεις), τις Ομοσπονδίες της Αυστραλίας και των Φιλιππίνων, καθώς και τους διαιτητές που σφύριζαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι .

Συνολικά, λοιπόν, τιμωρήθηκαν 13 παίκτες, δύο προπονητές, τρεις διαιτητές. Επιβλήθηκε η τιμωρία αποκλεισμού για 48 αγώνες συνολικά και το ύψος των προστίμων που καλούνται να καταβάλουν όλοι μαζί (φυσικά πρόσωπα και Ομοσπονδίες) ανέρχεται στα 310.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα:

* Οι Τζαπέθ Αγκιλάρ, Μάθιου Ράιτ (Φιλιππίνες) και ο προπονητής της ομάδας Βίνσεντ Ρέγες αποβλήθηκαν για έναν αγώνα. Ο τελευταίος θα πληρώσει και πρόστιμο 8.600 δολαρίων για τη συμπεριφορά του.

* Οι Τέρενς Ρόμιο, Τζέισον Κάστρο Γουίλιαμ, Αντρέι Μπλατς και Τζεθ Ροζάριο (Φιλιππίνες) αποβλήθηκαν για τρεις αγώνες.

* Οι Ρότζερ Πογκόι, Καρλ Κρουζ και Τζίο Τζατζαλόν (Φιλιππίνες) αποβλήθηκαν για πέντε αγώνες.

* Ο Κάλβιν Αμπουέβα (Φιλιππίνες) αποβλήθηκε για έξι αγώνες.

* Ο Τζοζέφ Ουϊτσίκο, ασίσταντ κόουτς των Φιλιππίνων, αποβλήθηκε για τρεις αγώνες.

* Οι Φιλιππίνες τιμωρήθηκαν με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με την προοπτική να γίνουν τρεις. Η Ομοσπονδία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 215.000 ευρώ.

* Ο Κρις Γκούλντινγκ (Αυστραλία) αποβλήθηκε για έναν αγώνα.

* Ο Ντάνιελ Κίκερτ (Αυστραλία) αποβλήθηκε για πέντε αγώνες.

* Ο Θον Μέικερ (Αυστραλία) αποβλήθηκε για τρεις αγώνες.

* Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας καλείται να πληρώσει πρόστιμο 86.000 ευρώ.

* Οι διαιτητές της αναμέτρησης τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό ενός έτους.

Τρεις παίκτες που αποβλήθηκαν από το παιχνίδι την... έβγαλαν καθαρή. Πρόκειται για τον Φιλιππινέζο Γκέιμπ Νόργουντ και τους Αυστραλούς Τζέισον Κάντι και Νέιθαν Σόμπεϊ, τον τέως παίκτη του ΠΑΟΚ.

Photo credits: AP Photo/Bullit Marquez

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ