FIBA WORLD CUP

Χωρίς ΝΒΑερς, αλλά με Νιούλεϊ και έναν 17χρονο η Αυστραλία στα προκριματικά της FIBA

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την προεπιλογή της ενόψει του δεύτερου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, αφήνοντας εκτός τους ΝΒΑερς, αλλά περιλαμβάνοντας κανονικά σε αυτή έναν 17χρονο.

Στην Αυστραλία προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από το σοκ της γενικευμένης σύρραξης στον αγώνα με τις Φιλιππίνες που οδήγησε σε τιμωρίες , ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Ομοσπονδία να ανακοινώσει την προεπιλογή των παικτών για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, οι πρώτοι αγώνες του οποίου θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τα "καγκουρό" αγωνίζονται στην περιφέρεια της Ασίας και στις 13 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας το Κατάρ, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου υποδεχθούν το Καζακστάν.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι Αυστραλοί επέλεξαν να μην συμπεριλάβουν στην λίστα τους κανέναν εν ενεργεία ΝΒΑερ, παρά μόνο παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Ωκεανίας, καθώς και το νέο μεγάλο ταλέντο της χώρας, τον 17χρονο Τζόσουα Γκραντ, ο οποίος βρίσκεται σε Γυμνάσιο στις ΗΠΑ και ήδη υπάρχουν αρκετά μεγάλα που τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην λίστα βρίσκει κάποιος και τα ονόματα δύο παλιών μας γνώριμων, των Μπραντ Νιούλεϊ (πρώην παίκτης του Πανιωνίου, του Πανελληνίου και της ΑΕΚ) και του Νέιθαν Σόμπει (πρώην του ΠΑΟΚ).

Αναλυτικά η 24αδα των Αυστραλών: Κέβιν Λις, Μιτς Νόρτον, Κάμερον Γκλίντον, Κρίστοφερ Γκούλντινγκ, Μίτσελ Κρικ, Τοντ Μπλάντσφιλντ, Μπραντ Νιούλεϊ, Αλεξ Λότον, Ντέιβιντ Μπάρλοου, Άνγκους Μπραντ, Νίκολας Κέι, Μίτσελ ΜαΚάρον, Μάθιου Χόγκσον, Τζοκ Λαντέιλ, Κρεγκ Μούλερ, Νέιθαν Σόμπεϊ, Άνταμ Γκίμπσον, Τζέισον Κάντι, Τζέσε Ουάγκσταφ, Ντάνιελ Τζόνσον, Αντονι Ντρμιτς, Ντάμιαν Μάρτιν, Κάμερον Μπέρστοου, Τζόσουα Γκριν.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ