FIBA WORLD CUP

Υποψήφιος αντίπαλος της Ελλάδας στην Κίνα ο Στίβεν Άνταμς

Oklahoma City Thunder center Steven Adams (12) in the first half of an NBA preseason basketball game Tuesday, Oct. 10, 2017, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στίβεν Άνταμς δήλωσε διαθέσιμος για την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, αντίπαλο της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Επί χρόνια ο Στίβεν Άνταμς αρνείται κάθε πρόσκληση της εθνικής ομάδας της πατρίδας του για έναν λόγο: όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, ήθελε να παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες, ωστόσο δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα για να το κάνει και η Ομοσπονδία μπάσκετ είχε αρνηθεί τότε να τον υποστηρίξει οικονομικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο 25χρονος σέντερ της Οκλαχόμα Σίτι να μην παίξει ποτέ με οποιαδήποτε εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας. Φέτος όμως ίσως έφτασε η ώρα να γίνει κι αυτό.

Μιλώντας στην αυστραλιανή έκδοση του ESPN, ο Άνταμς αποκάλυψε ότι οι σχέσεις του με την Ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας έχουν αποκατασταθεί και ότι θέλει να ενισχύσει την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Εκεί όπου μία από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Νέα Ζηλανδία στην πρώτη φάση είναι και η Ελλάδα.

" Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει καθόλου η εθνική ομάδα, όλη η ενέργεια, το μυαλό μου, είναι εδώ πέρα. Μιλάω πάντως με την Ομοσπονδία. Όχι συχνά, αλλά ανταλλάσσουμε κάποια μηνύματα. Μιλάω συνέχεια με τον προπονητή, οπότε είμαστε σε επαφή. Θα ήθελα να παίξω στην Εθνική. Θέλω η χώρα να πετύχει. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου είναι να νικήσουμε την Αυστραλία, επειδή συνέχεια χάνουμε από αυτούς", είπε ο Ανταμς.

Photo credits: AP Photo/David Zalubowski

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ