ΑΕΚ

ΑΕΚ: Εγκλωβίστηκε στο ξύλο

ΑΕΚ: Εγκλωβίστηκε στο ξύλο
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έχασε ένα φαινομενικά δικό της παιχνίδι στην Λήμνο κόντρα στον Ήφαιστο, πληρώνοντας την αντίδρασή της όταν το παιχνίδι πήγε στην επαφή και το μπασκετικό ξύλο.

Η ΑΕΚ έχει ποιότητα. Έχει εμπειρία. Έχει όμως και ψεγάδια. Αρκετά από αυτά φάνηκαν στην ήττα από τον Ήφαιστο στην Λήμνο για την 3η αγωνιστική της Basket League, όταν το παιχνίδι εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο που δεν την βόλευε.

Η "Ένωση" είχε τρεις εξαιρετικές περιόδους στην Λήμνο. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου βρέθηκε στο +11. Ξαφνικά όμως έπεσε σκοτάδι. Η ΑΕΚ φάνηκε να εγκλωβίζεται, ο Ήφαιστος έχτισε αυτοπεποίθηση από την άμυνά του και “χτύπησε” την ΑΕΚ εκεί που πονούσε.

Το παιχνίδι έγινε ροντέο και από περίπατος έγινε ντέρμπι. Στο τέλος πλέον όλα πλέον μπορούσαν να γίνουν. Μπήκαν μεγάλα σουτ. Κάποιος εκ των δύο αντιπάλων θα έβαζε ένα περισσότερο. Αυτός έμελλε να είναι ο Ήφαιστος, με τον Μάριο Λιτλ να βάζει το σουτ που έπρεπε, πριν ο Λάνγκφορντ αστοχήσει στο δικό του σουτ στο τέλος. Το θέμα βέβαια για την "Ένωση" ήταν να μην πάει ποτέ εκεί το παιχνίδι.

ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕ

Η τέταρτη περίοδος του αγώνα με τον Ήφαιστο αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα για την ΑΕΚ. Απλώς θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή, κυρίως για τον τρόπο που διαχειρίστηκε καταστάσεις πίεσης, που έβαλαν τον Ήφαιστο μέσα στο παιχνίδι, με την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου να παίρνει στο τέλος τη νίκη.

Η απουσία του Νίκου Γκίκα αποδείχθηκε καθοριστική για τους “κιτρινόμαυρους”, αφού ο άλλοτε παίκτης του Προμηθέα είναι ο μοναδικός “καθαρός” πόιντ γκαρντ στο ρόστερ. Για 30 λεπτά η απουσία του δεν φάνηκε. Όταν όμως στην 4η περίοδο ο Ήφαιστος πίεσε ακόμα περισσότερο την μπάλα – και με την κούραση να έχει προστεθεί στην εξίσωση – ήταν εμφανής η απουσία ενός οργανωτή. Οι μαζεμένες λανθασμένες επιλογές του Ρέι – είτε αυτό ήταν κάποιο λάθος, είτε ένα τραβηγμένο σουτ υπό πίεση αντί για μία έξτρα πάσα – το έδειξαν αυτό.

Κάθε παιχνίδι που κρίνεται στο τελευταίο δίλεπτο, πηγαίνει πλέον στην προσωπική φάση. Η ΑΕΚ είχε την ατυχία να δει τη μεγαλύτερη προσωπικότητά της (Λάνγκφορντ) σε κακή μέρα (αν και έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο) και τον δεύτερο εκτελεστή της (Ρέι) σε ακόμα χειρότερη. Ο Ήφαιστος από την πλευρά του, είδε τον Λιτλ στο φινάλε να βάζει το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο. Αυτό είναι όμως το μπάσκετ. Μία ομάδα απέχει ένα εύστοχο ή ένα άστοχο σουτ από την λύτρωση.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ

Η ΑΕΚ ψάχνεται και αυτό είναι λογικό. Έχει αλλάξει το μισό ρόστερ της και τον προπονητή της σε σχέση με πέρυσι. Δεν έχει καταφέρει καλά-καλά ακόμα να βγάλει μία προπόνηση με πλήρη σύνθεση, αφού αυτή τη φορά έμειναν εκτός οι Γκίκας και Γιάνκοβιτς, ενώ μέχρι τώρα ήταν τραυματίας ο Σλότερ και νωρίτερα ο Ρέι. Θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να μπορέσει να υποστηρίξει στο παρκέ την φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει. Το θέμα είναι να μην έχει χάσει έδαφος μέχρι τότε σε Basket League και Basketball Champions League – με το τελευταίο να ξεκινάει την εβδομάδα που έρχεται.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον ρόστερ με συγκεκριμένα δυνατά σημεία (προσωπικότητες, ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, σουτέρ σε κάθε θέση) και ψεγάδια (απουσία καλών αμυντικών και έλλειμμα δημιουργίας στην περιφέρεια, έλλειψη αθλητικών προσόντων στην γραμμή ψηλών). Δεν έχει βρει ακόμα αυτοματισμούς, αλλά αυτοί θα έρθουν στην συνέχεια. Μέχρι τότε, οι “κιτρινόμαυροι” πρέπει να αποφύγουν τις κακοτοπιές. Στην Λήμνο δεν τα κατάφεραν. Το θέμα είναι πλέον πώς θα αντιδράσουν από εδώ και πέρα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ