ΑΕΚ

ΑΕΚ για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ.Α: "Κληρονομιά το αίμα των ηρώων προγόνων μας"

ΑΕΚ για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ.Α: "Κληρονομιά το αίμα των ηρώων προγόνων μας"

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο, η ΑΕΚ τίμησε την 14η Σεπτεμβρίου, η οποία είναι ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ έδειξε ξανά με τον δικό της τρόπο ότι δεν ξεχνάει την ιστορία της. Την καταγωγή της. Η 14η Σεπτεμβρίου είναι από το 1988 η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και η "Ένωση" δεν γινόταν να ξεχάσει αυτή την ημέρα, τιμώντας την με έναν εξαιρετικό τρόπο.

Παραθέτοντας ένα κομμάτι από το βιβλίο "Η κραυγή της σιωπής" του Σπύρου Τζόκα, η ΑΕΚ τίμησε με έναν ξεχωριστό τρόπο αυτή την ημέρα, δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι είναι το παρελθόν αυτό που την οδηγεί.

Αναλυτικά το κείμενο της ΑΕΚ:

"...Κατατρεγμός, φωτιές παντού και φωνές και κλάματα και πανικός. Το αγοράκι, πάνω κάτω πέντε χρόνων, σφίγγει γερά το χέρι της μητέρας του και προχωρεί γρήγορα στους λασπωμένους δρόμους, από τα Βουρλά στην προκυμαία της Σμύρνης. Ταξίδι του υποσχεθήκανε, αλλά διαφορετικά πράγματα βλέπει. Είναι τρομαγμένο.

«Αν είναι έτσι το ταξίδι, δε θέλω να πάω. Θέλω να γυρίσω σπίτι μου. Δε μου αρέσει αυτό το ταξίδι... φοβάμαι», διαμαρτύρεται στη μητέρα του.

Εκείνη προσπαθεί. Αγκομαχώντας μέσα στο πλήθος, προσπαθεί να παραπλανήσει τον μικρό και να τον ενθαρρύνει.

«Μη φοβάσαι αγόρι μου, μη φοβάσαι. Σε λίγο θα ανέβουμε στο καράβι».

Δεν τον πείθει και ο μικρός συνεχίζει το Γολγοθά του στο λασπωμένο ανήφορο, απεικονίζοντας ένα ολόκληρο έθνος στο δικό του λασπωμένο δρόμο... (Σπύρος Τζόκας, Η κραυγή της σιωπής).

Οι θύμησες μάς γιγαντώνουν. Κληρονομιά το αίμα των ηρώων προγόνων μας. Για το λαό της προσφυγιάς η Α.Ε.Κ. το διαχρονικό αποκούμπι. Δεν ξεχνάμε".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ