ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η έκρηξη του Γιορκ

ΑΕΚ: Η έκρηξη του Γιορκ
EUROKINISSI

Ο Γκέιμπ Γιορκ έψαχνε καιρό μία καλή εμφάνιση που θα τον βοηθούσε να ξεσπάσει. Στον τρίτο αγώνα της σειράς με τον Προμηθέα τα κατάφερε, δείχνοντας ότι στην καλή του μέρα είναι ασταμάτητος.

Ο Γκέιμπ Γιορκ ήταν πάντα σκόρερ. Στην ΑΕΚ ήρθε για να προσφέρει άμεσο σκοράρισμα. Ενώ όμως είχε κάποιες συμπαθητικές εμφανίσεις από τότε που ήρθε στην “Ένωση”, δεν είχε το ξέσπασμα που έψαχνε. Αυτό άλλαξε όμως στον τρίτο ημιτελικό με τον Προμηθέα στη νίκη της ΑΕΚ με 88-60 .

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αρνητικός στους δύο πρώτους αγώνες με τους Πατρινούς. Δεν ήταν ο παίκτης που είχε στο μυαλό του ο Λούκα Μπάνκι όταν αποφάσιζε να δώσει την έγκρισή για την απόκτησή του. Ο άλλοτε παίκτης της Μπαϊρόιτ έψαχνε τον ρόλο του – κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ήρθε στην Ελλάδα λίγο πριν το τέλος της κανονική περιόδου – ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πως φαινόταν ότι δεν αισθανόταν άνετα.

Ο Αμερικανός γκαρντ έψαχνε ένα ξέσπασμα, αλλά δεν το έβρισκε. Προσπαθούσε να βρει ρυθμό παίρνοντας τραβηγμένα σουτ. Με τα σουτ να μη μπαίνουν, έμοιαζε ώρες-ώρες με... βαρίδι, αφού την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι έχει προβλήματα στην άλλη πλευρά του παρκέ. Αποτέλεσμα ήταν απλώς να περιφέρεται ενός παρκέ και να παίρνει σουτ εκτός συστήματος και – ενίοτε – εκτός λογικής της ΑΕΚ. Στον τρίτο αγώνα της σειράς με τον Προμηθέα όμως αυτό άλλαξε.

ΕΠΑΙΞΕ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙ

Ο Γιορκ δεν είναι απλώς ένας παίκτης που θέλει να βγαίνει από τα σκριν για να σουτάρει. Η ικανότητά του στο σουτ είναι ο λόγος που αποκτήθηκε, ωστόσο ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένας παίκτης που του αρέσει να έχει την μπάλα στα χέρια του για να βρει ρυθμό, αφού το pull up σουτ (το σουτ μετά από ντρίμπλα δηλαδή) είναι από τα δυνατά του σημεία. Ακόμα καλύτερος, δε, είναι όταν έχει την ευκαιρία να τρέξει και να σουτάρει, κάτι που συνέβη κόντρα στον Προμηθεά.

Ο 26χρονος γκαρντ είναι ένας παίκτης που κυρίως εκτελεί, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Σε μία ΑΕΚ με καλούς δημιουργούς (Θίοντορ, Λαρεντζάκης, Ξανθόπουλος, Σαντ-Ρος) πρέπει να φέρει το κάτι διαφορετικό. Αυτό ακριβώς έκανε κόντρα στον Προμηθέα, παίζοντας με το τρόπο που του αρέσει: Χτυπώντας την ανισορροπία της αντίπαλης άμυνας με μακρινό σουτ σε καταστάσεις πρωτεύοντος και δευτερεύοντος αιφνιδιασμού. Μέσα από αυτά τα σουτ βρήκε ρυθμό και τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 πόντους με 4/5 δίποντα και 5/8 τρίποντα, ανοίγοντας έτσι την επίθεση της ΑΕΚ, που έκτοτε βρήκε χώρους για να δράσει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ