ΑΕΚ

ΑΕΚ: Καταθέτει πρόταση σε Ζήση

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ζήσης EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση συμβολαίου στον Νίκο Ζήση, προκειμένου να τον "ντύσει" πάλι στα κιτρινόμαυρα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να κάνει αυτό που χάλασε την τελευταία στιγμή τον περασμένο Ιανουάριο: να κάνει πάλι δικό της τον Νίκο Ζήση. Ο 36χρονος γκαρντ έμεινε ελεύθερος σήμερα από την Μπάμπεργκ έπειτα από τέσσερα χρόνια στην Γερμανία, όπως όλα δείχνουν όμως δεν θα μείνει για πολύ καιρό χωρίς ομάδα.

Η Ένωση έχει ήδη κινηθεί και σκοπεύει να καταθέσει άμεσα πρόταση στον Ζήση, ο οποίος αποτελούσε τον διακαή πόθο των "κιτρινόμαυρων", πριν αποκτήσουν εν τέλει τον Τζόρνταν Θίοντορ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει θετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην ΧΑΝΘ, ωστόσο η ομάδα με την οποία ανδρώθηκε και όπου υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ήταν η ΑΕΚ τη σεζόν 2000/01. Στον δικέφαλο ο Ζήσης έπαιξε από το 2000 έως το 2005, πριν μεταβεί στο Τρεβίζο και φορέσει τη φανέλα της Μπενετόν. Ακολούθησαν η ΤΣΣΚΑ, η Σιένα, η Μπιλμπάο, η Ούνικς Καζάν και η Φενέρμπαχτσε, πριν πάει το 2015 στην Μπάμπεργκ.

Ο "άρχοντας των δαχτυλιδιών", όπως είναι το παρατσούκλι του, είχε 7,1 πόντους, 4,2 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο γερμανικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2018/19, την 19η της επαγγελματικής καριέρας του. Τον περασμένο Απρίλιο ο Ζήσης βοήθησε τη Μπάμπεργκ να αποκλείσει την ΑΕΚ στην προημιτελική φάση του Basketball Champions League.

"Δεν ήταν καθόλου εύκολο για μένα να παίζω τόσο κρίσιμους αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ, είναι η ομάδα όπου ανδρώθηκα και στην οποία έχω περάσει πολλές όμορφες στιγμές. Το να παίξω σε ένα γήπεδο γεμάτο από οπαδούς της ΑΕΚ ήταν πολύ δύσκολο για μένα", είχε δηλώσει εκείνο το βράδυ ο 36χρονος γκαρντ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ