ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Μπάνκι, ο Παπαθεοδώρου και η Λοκομοτίβ Κουμπάν

ΑΕΚ: Ο Μπάνκι, ο Παπαθεοδώρου και η Λοκομοτίβ Κουμπάν

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ για τη θέση του προπονητή, την ώρα που ο Λούκα Μπάνκι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Η σεζόν 2018/19 δεν έχει ολοκληρωθεί για την ΑΕΚ κι ας έχουν ρίξει οι κιτρινόμαυροι στροφές μετά από τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον Προμηθέα Πάτρας. Ο στόχος της συμμετοχής στους τελικούς της Basket League 2018/19 δεν επετεύχθη, η κατάσταση μοιάζει οριακή στην ομάδα, ο Λούκα Μπάνκι θα αποχωρήσει καθώς το μονοετές συμβόλαιό του δεν πρόκειται να επεκταθεί και οι διοικούντες το τμήμα αναζητούν τον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει, τον προπονητή που θα οδηγήσει την ΑΕΚ στην επόμενη μέρα, στο νέο γήπεδο και σε νέες επιτυχίες.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο τεχνικός που εκτιμά περισσότερο απ' όλους τους διαθέσιμους ο Μάκης Αγγελόπουλος, άλλωστε προσπάθησε και πέρυσι τέτοια εποχή να του δώσει τα ηνία. Τότε ήταν έτοιμος να πληρώσει το buyout που είχε ο Έλληνας προπονητής στον ΠΑΟΚ, όμως οι Θεσσαλονικείς ήταν κάθετοι και τον κράτησαν στην ομάδα τους. Τώρα συμβόλαια σε ισχύ δεν υπάρχουν και ο Παπαθεοδώρου κερδίζει αυτή τη στιγμή τους υπόλοιπους που είτε "έπαιξαν", είτε θα "έπαιζαν" για τη θέση (Ζούρος, Καστρίτης, Λυκογιάννης).

Δεν πρόκειται να γίνει κάτι άμεσα, άλλωστε η ΑΕΚ αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στη σειρά των μικρών τελικών με το Περιστέρι Βίκος Cola και ο Λούκα Μπάνκι προσπαθεί να ολοκληρώσει τη σεζόν με όσο το δυνατόν λιγότερες αναταράξεις. Δεν είναι εύκολο να το καταφέρει, το θέμα με τον Βινς Χάντερ έχει ταράξει ακόμη περισσότερο το κλίμα εντός ομάδας με αρκετούς να έχουν δυσαρεστηθεί, όμως όλοι κάνουν υπομονή για να "βγει" η χρονιά και κάθε ένας να τραβήξει τον δρόμο του.

Στην ΑΕΚ έχουν εντοπίσει τον εκλεκτό, την ίδια ώρα όμως και ο Μπάνκι δείχνει πως δεν θα δυσκολευθεί να βρει την επόμενη δουλειά του. Υπάρχουν καλές θέσεις σε όλη την Ευρώπη, όχι σε επίπεδο EuroLeague, αλλά σε υγιείς οικονομικά ομάδες όπως η Λοκομοτίβ Κουμπάν η οποία έχει στην κορυφή της λίστας της για τη θέση του head coach τον Ιταλό προπονητή. Μια αρχική επαφή φαίνεται πως έχει ήδη γίνει, περισσότερες όμως θα υπάρξουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ με την οποία ο Μπάνκι θέλει να κατακτήσει την τρίτη θέση της Basket League 2018/19.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ