ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στη μάχη του Διηπειρωτικού Κυπέλλου κόντρα στην Σαν Λορέντζο

ΑΕΚ: Στη μάχη του Διηπειρωτικού Κυπέλλου κόντρα στην Σαν Λορέντζο
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Σαν Λορέντζο (15/2, 22:00) στον πρώτο ημιτελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου που διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο επέστρεψε έπειτα από απουσία ενός έτους, άλλαξε format, γύρισε σελίδα και μέρος αυτής είναι και η ΑΕΚ . Η Ένωση θα διεκδικήσει απόψε (15/2, 22:00) κόντρα στην Σαν Λορέντζο την πρόκριση στον τελικό του τριήμερου τουρνουά, το οποίο θα φιλοξενηθεί από σήμερα (15/2) και μέχρι την Κυριακή (17/2) στην Carioca 1 Arena του Ρίο ντε Τζανέιρο, το στάδιο όπου διοργανώθηκε το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Η ΑΕΚ συμμετέχει ως κάτοχος του Basketball Champions League και στον πρώτο ημιτελικό θα βρει απέναντι την την ομάδα που κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα Αμερικής. Η Σαν Λορέντζο, η ομάδα του Γκονζάλο Γκαρσία, είναι επίσης η κάτοχος των τελευταίων τριών πρωταθλημάτων Αργεντινής, ενώ την τρέχουσα σεζόν είναι πρωτοπόρος με ρεκόρ 12-1.

Ο Καναδός σέντερ Τζοέλ Άντονι, παλιός NBAer αλλά και 36 ετών πια, είναι η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στο ρόστερ της Σαν Λορέντζο, ωστόσο άλλοι είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες. Ο λόγος γίνεται πρωτίστως για τον Αμερικανό γκαρντ Ντόναλντ Σιμς, πρώτο σκόρερ της ομάδας με 16,3 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ από τους υπόλοιπους ξεχωρίζουν οι Νίκολας Αγκίρε, Μάρκος Μάτα, Τζερόμ Μεΐνσε και Νταρ Τάκερ.

Στον δεύτερο ημιτελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου θα αναμετρηθούν οι Όστιν Τόρος, πρωταθλητές της G-League, με την διοργανώτρια Φλαμένγκο. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η Ελλάδα έχει 2/2 στα Διηπειρωτικά Κύπελλα, καθώς τόσο ο Παναθηναϊκός το 1996, όσο και ο Ολυμπιακός το 2013, κατέκτησαν την πρώτη θέση στις μοναδικές συμμετοχές τους με αντιπάλους την Ολίμπια (Αργεντινή) και την Πινιέιρος (Βραζιλία) αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Παρασκευή (15/2)

Σαν Λορέντζο - ΑΕΚ (22:00)

Φλαμένγκο - Οστιν Τόρος (01:00)

ΤΕΛΙΚΟΙ

Κυριακή (17/2)

Αγώνες για τις θέσεις 3-4 (20:00)

Τελικός (23:00)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ