ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία για το κλειστό στα Λιόσια

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία για το κλειστό στα Λιόσια

Αντιπροσωπεία της ΑΕΚ θα συναντηθεί την Παρασκευή (12/06) με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Αθλητισμού για να τεθούν επί τάπητος οι τελικές λεπτομέρειες για την παραχώρηση του κλειστού των Άνω Λιοσίων.

Στην τελική της ευθεία έχει μπει η υπόθεση παραχώρησης του κλειστού των Άνω Λιοσίων στην ΑΕΚ. Την Παρασκευή (12/06) αντιπροσωπεία των κιτρινόμαυρων ΑΕΚ θα συναντηθεί εκπροσώπους του Υφυπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για να τεθούν επί τάπητος οι τελικές λεπτομέρειες για την παραχώρηση του κλειστού των Άνω Λιοσίων.

Στόχο της συνάντησης των δύο πλευρών είναι να συνταχθεί το συμφωνητικό παραχώρησης το οποίο και θα υπογραφεί προσεχώς.

Για όσους δεν το γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα κλειστό το οποίο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 φιλοξένησε τα τουρνουά του Τζούντο και τη Πάλης, αλλά και το τουρνουά του Μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σε εκείνους τους αγώνες το γήπεδο είχε χωρητικότητα 6.000 θεατών, όμως αυτή δεν είναι η πραγματική δυνατότητα φιλοξενίας φιλάθλων που έχει το συγκεκριμένο κλειστό. Σε όλες τις πλευρές του υπάρχουν πτυσσόμενες εξέδρες οι οποίες δεν είχαν ανοίξει τότε και έτσι η χωρητικότητα του μπορεί να φτάσει τους 9.300 θεατές.

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία για το κλειστό στα Λιόσια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το κλειστό ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2001 και παραδόθηκε στις αρχές του 2004. Η συνολική έκταση του οικοπέδου ξεπερνά τα 65.000 τετραγωνικά μέτρα από οποία περίπου τα 45.000 καλύπτονται από την εγκατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα είναι εξωτερικοί χώροι και πάρκινγκ. Η εγκατάσταση χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα που στεγάζουν τους χώρους με τις βασικές λειτουργίες του Γυμναστηρίου, όπως είναι ο αγωνιστικός χώρος, τα προπονητήρια, οι χώροι διοίκησης – VIP – ΤΥΠΟΥ, οι χώροι των τεχνικών και οι χώροι που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους θεατές. Στο χαμηλότερο επίπεδο αναπτύσσονται οι χώροι των Η/Μ εγκαταστάσεων και οι αποθηκευτικοί χώροι. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από την έξοδο 5 της Αττικής Οδού ("Περιφερειακή Αιγάλεω, Ανω Λιόσια").

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο ήδη έχει αγωνιστεί η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ όπου και έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο. Για την ακρίβεια τη σεζόν 2013-14 η ΑΕΚ αντιμετώπισε στον τελικό τον Διομήδη του οποίου επιβλήθηκε με 16-18 παρουσία χιλιάδων οπαδών της.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ