ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα δύο μεγάλα τρίποντα του Γκίκα και η... ακύρωση της αλλαγής του

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ ÐÁÔÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ ÐÁÔÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Γκίκας έκρινε επί της ουσίας το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Προμηθέα, χάρη στα δύο μεγάλα τρίποντα που πέτυχε στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Η βοήθεια του... τσιρότου και η ακύρωση της αλλαγής.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Νίκος Γκίκας ήταν από τους βασικούς υπεύθυνους των νικών του Προμηθέα επί της ΑΕΚ. Το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά, από την στιγμή που φορούσε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Χάρη σε δύο δικά του τρίποντα στα τελευταία τέσσερα λεπτά, η Ένωση βγήκε θριαμβεύτρια από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ( 73-68) και έφτιαξε την ψυχολογία της.

Ο 29χρονος γκαρντ, που ήταν άποντος μέχρι το 35ο λεπτό της αναμέτρησης, αντιμετώπισε για πρώτη φορά την ομάδα που υπηρετούσε επί τρία και την πλήγωσε. Όπως εξήγησε ο ίδιος, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το χτύπημα που δέχθηκε στη διάρκεια του αγώνα και το τσιρότο που έβαλε πάνω από το δεξί μάτι. " Ίσως χρειαζόταν αυτό, για να κουνηθεί λίγο το κεφάλι μου. Ήταν πολύ περίεργο για μένα το να παίζω απέναντι στην πρώην ομάδα μου, αυτή που υπηρετούσα για τρία χρόνια. Ήμουν πολύ συναισθηματικός" εξήγησε αρχικά στην κάμερα της Cosmote TV για όσα έκανε στο φινάλε της αναμέτρησης.

Την ώρα της συνέντευξης ενημερώθηκε μάλιστα από τον δημοσιογράφο της συνδρομητικής, Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, πως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν έτοιμος να τον αντικαταστήσει, πριν βάλει το πρώτο του καλάθι στα 4'10'' για το τέλος της αναμέτρησης. Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε σηκώσει τον Βασίλη Τολιόπουλο για να περάσει στο παρκέ, μόλις όμως το πρώτο τρίποντο κατέληξε στον στόχο, του έκανε νόημα να επιστρέψει στον πάγκο.

Άφησε τον Νίκο Γκίκα στο παρκέ, κι αυτός ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη με ακόμη ένα τρίποντο, ακόμη πιο σημαντικό, στα 2'07'' για το τέλος. Με ταμπλό!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ