ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το 2018 άνοιξε τον δρόμο για το Final Eight

ΑΕΚ: Το 2018 άνοιξε τον δρόμο για το Final Eight
EUROKINISSI

Η δίψα της ΑΕΚ, το Final Four του 2018 που έδειξε τον δρόμο, οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ που δίνουν ασφάλεια στην FIBA και η “φούσκα” που θα μπουν οι ομάδες. Η ανάθεση του Final Eight στην Ελλάδα δεν ήρθε τυχαία. Το Sport24.gr αναλύει.

Η φράση “κοινό μυστικό” εκτός από κλισέ μοιάζει σχεδόν να υποβαθμίζει αυτό που ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ευρωπαϊκό μπάσκετ: Την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, το Basketball Champions League θα ανακοινώσει ότι το Final Eight της σεζόν 2019/20 θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Από την στιγμή που η ΚΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε επίσημα μέσω των λογαριασμών της στα social media για την Συνέντευξη Τύπου που θα διεξάγει μαζί με το BCL σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, προφανώς πλέον δεν είναι ακριβώς μυστικό το τι θα ακολουθήσει. Όπως δεν είναι ακριβώς μυστικό ότι πριν μερικές ημέρες βρέθηκε κλιμάκιο της FIBA στο ΟΑΚΑ προκειμένου να κάνει αυτοψία στις εγκαταστάσεις, αλλά και για να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της ΚΑΕ και την Διοίκηση του Κλειστού.

Η επιμονή του Μάκη Αγγελόπουλου – ο οποίος είναι και αυτός που είχε προτείνει να ολοκληρωθεί η διοργάνωση με Final Eight – έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην απόφαση της FIBA, όπως και τα αντανακλαστικά της ΚΑΕ όταν έγινε σαφές ότι το Ισραήλ (που ήταν η πρώτη επιλογή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει την διοργάνωση μετά την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα.

Πέρα από τις κινήσεις της ΑΕΚ όμως, εξίσου δυνατό χαρτί στην προσπάθεια της “Ένωσης” να έρθει η διοργάνωση στην Ελλάδα ήταν όσα έγιναν πριν από δύο χρόνια στο Final Four του Basketball Champions League. Μία άρτια διοργάνωση, απόρροια της “δίψας” της ΚΑΕ αλλά και του έμπειρου προσωπικού του γηπέδου, το οποίο είχε φροντίσει να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια.

Αυτό το “Know How” των δύο πλερών σαφώς και έκανε πιο εύκολη αλλά και πιο ασφαλή την επιλογή της FIBA, η οποία ξέρει ότι τα βλέμματα όλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ – αλλά και του αθλητισμού – θα είναι στραμμένα πάνω της, αφού το Final Eight ενδεχομένως να αποτελέσει οδηγό για μελλοντικές διοργανώσεις. Η FIBA ξέρει ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους και είναι απόλυτα λογικό να θέλει να στηριχθεί σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος μίας τέτοιας διοργάνωσης.

Με όλα αυτά τα δεδομένα να είναι γνωστά, η ΑΕΚ εδώ και καιρό έχει καθημερινές επαφές με την Διοίκηση του ΟΑΚΑ και πιο συγκεκριμένα με τον συντονιστή διευθυντή, Κωνσταντίνο Χαλιορή, για τη διοργάνωση του Final Eight. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι εδώ και ημέρες η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ έχει ήδη κλείσει το ξενοδοχείο στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι αποστολές των υπόλοιπων εννέα ομάδων, σε μία είδους “φούσκα”, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα τηρηθεί το απαραίτητο πρωτόκολλο ώστε να είναι όλοι ασφαλείς και να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η διοργάνωση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ