ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ώρα να βγάλει αντίδραση

ΑΕΚ: Ώρα να βγάλει αντίδραση
EUROKINISSI

Η βαριά ήττα από τη Μπούργος έβαλε σε μπελάδες την ΑΕΚ, που καλείται να βγάλει αντίδραση. Όποιους παίκτες και αν έχει στο παρκέ. Βασικά, δεν έχει πλέον άλλη επιλογή.

Η απόσταση Ζενίθ – Ναδίρ απείχε μόλις μερικές εβδομάδες για την ΑΕΚ. Αυτά που έχουν ακολουθήσει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στις 5 Ιανουαρίου έχουν αναστρέψει πλήρως το κλίμα στην “Ένωση”, που πλέον ψάχνει απεγνωσμένα αντίδραση.

Από την στιγμή που η ΑΕΚ παραχώρησε τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος στην ΤΣΣΚΑ έναντι 500.000 ευρώ – σε μία πρόταση που, πολύ απλά, δεν γινόταν να αρνηθεί – έχουν έρθει τα πάνω-κάτω. Οι τρεις μαζεμένες ήττες στο BCL (Αντβέρπ, Μπαρντίμα, Μπούργος), ο τραυματισμός του Νίκου Γκίκα, η γαστρεντερίτιδα του Λίνου Χρυσικόπουλου την προηγούμενη του αγώνα με τη Μπούργος και – για κερασάκι στην τούρτα – ο τραυματισμός του Κιθ Λάνγκφορντ κατά την διάρκεια του αγώνα με την ισπανική ομάδα έχουν φέρει κατήφεια. Και είναι απόλυτα λογικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑ

Η ΑΕΚ γλύφει τις πληγές της αυτή την περίοδο. Με την σεζόν να μπαίνει στο δεύτερο μισό της, η “Ένωση” βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού πλέον μετά την ήττα από τη Μπούργος είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποκλεισμού από την συνέχεια του Basketball Champions League. Υπάρχει βέβαια ακόμα και σενάριο που προκρίνεται στην επόμενη φάση με δύο ήττες, αλλά δεν είναι ανάγκη να φτάσει μέχρι εκεί η κατάσταση.

ΑΕΚ: Ώρα να βγάλει αντίδραση
EUROKINISSI

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν κάθε λόγο να τα βάζουν με την ατυχία τους λόγω των τραυματισμών που έχουν πλήξει την ομάδα. Οι τραυματισμοί όμως είναι μέσα στο παιχνίδι. Κανείς δε μπορεί να τους υπολογίσει. Πέρυσι η ΑΕΚ έχασε πρακτικά μία χρονιά όταν τραυματίστηκε ο Γιόνας Ματσιούλις στην σειρά των προημιτελικών του BCL με τη Μπάμπεργκ. Φέτος οι τραυματισμοί ήρθαν νωρίτερα, ξανά σε κομβικούς παίκτες. Δε μπορείς όμως αν κάνεις κάτι για αυτό.

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ είναι αποσυντονισμένη. Η αποχώρηση του Σαντ-Ρος, η προσπάθεια να ενταχθούν στο σύνολο τρεις νέοι παίκτες (Ζήσης, Γιάνκοβιτς, Γκραντ), οι τραυματισμοί των Γκίκα και Λάνγκφορντ και η γαστρεντερίτιδα του Χρυσικόπουλου ανέτρεψαν όλα τα πλάνα των “κιτρινόμαυρων”. Δεν υπάρχει όμως χρόνος για γκρίνια.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Μετά από το λογικό... hangover και την ήττα από την Αντβέρπ, η ΑΕΚ έχει πληγεί σε όλα τα επίπεδα. Κάποια στιγμή όμως πρέπει ο οργανισμός της ομάδας να βγάλει αντισώματα. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι η κατάσταση και δεν πρόκειται να αλλάξει.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σαντ-Ρος δεν υπάρχει πλέον στο ρόστερ και δεν θα παίζει για δύο στην άμυνα. Ο Γκίκας θα λείψει για δύο μήνες. Ο Λάνγκφορντ ίσως λείψει για λίγο καιρό. H AEK δεν έχει δικαίωμα νέας προσθήκης στο Basketball Champions League. Αυτοί που έχουν μείνει υγιείς, όποιοι και αν είναι αυτοί, πρέπει να παλέψουν για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Όλα αυτά είναι γνωστά πλέον και δεν αλλάζουν. Δεν γίνεται η ΑΕΚ ως οργανισμός να συνεχίζει να στέκεται σε όσα έχουν γίνει. Πρέπει να εστιάσει σε αυτά που έρχονται. Καλώς ή κακώς, κάποιοι παίκτες θα κληθούν να κάνουν περισσότερα από ότι προβλεπόταν να κάνουν. Κάποιοι παίκτες θα πρέπει να βγουν μπροστά, να δώσουν το κάτι διαφορετικό, να προσφέρουν μία απαραίτητη ισορροπία μέχρι να είναι ξανά η ομάδα πλήρης. Βασικά, δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ