ΑΕΚ

ΑΕΚ: Υπέρ της ολοκλήρωσης της Basket League στα γήπεδα

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεδομένης της πορείας που έχει πάρει η πανδημία του κορονοϊού, στην ΑΕΚ είναι θετικοί για επανεκκίνηση της Basket League και ολοκλήρωσης εντός των αγωνιστικών χώρων.

Η πορεία που έχει πάρει η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα έχει επιτρέψει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, με την Κυβέρνηση να αποφασίζει ανακοινώνει τα πρώτα μέτρα, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ τις προηγούμενες ημέρες. Μία εξέλιξη που -μεταξύ όλων των άλλων- έχει επαναφέρει τη συζήτηση περί των ομαδικών αθλημάτων, με τις ομάδες της Super League 1 να επιστρέφουν τις τελευταίες ημέρες στις προπονήσεις -σε ολιγομελή γκρουπ.

Την ίδια ώρα, δεν έχει δοθεί ξεκάθαρο πλάνο (με ημερομηνίες) για το τι μέλλει γενέσθαι με άλλα αθλήματα, κυρίως αυτά που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους, όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ. Εν αναμονή ανακοινώσεων για το θέμα, στην ΑΕΚ παρουσιάζονται κάτι παραπάνω από θετικοί στην επανεκκίνηση της σεζόν και την ολοκλήρωση της EKO Basket League εντός των αγωνιστικών χώρων, εφόσον αυτό κριθεί εφικτό, τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο (κόντρα στην αρχική ομόφωνη απόφαση για οριστική διακοπή, που είχε παρθεί όταν ακόμη η πανδημία βρισκόταν σε πλήρη έξαρση στην Ελλάδα).

Οι κιτρινόμαυροι σχεδιάζουν να καταθέσουν την πρότασή τους σε πρώτη ευκαιρία στις υπόλοιπες ομάδες - μέλη του ΕΣΑΚΕ, όταν πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση (πιθανότερο το σενάριο για μετά τις 18 Μαΐου, οπότε κι αναμένεται να επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ των νομών της χώρας). Αυτό που βέβαια βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο είναι το υγειονομικό καθεστώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να υλοποιηθεί μία τέτοια σκέψη.

Η πρόταση που θα γίνει από την πλευρά της Ένωσης θα τεθεί προς συζήτηση, σε πλήρη συνάρτηση με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για το θέμα της πανδημίας. Δεδομένα πάντως, η τάση που εκφράζεται από την πλευρά της ΑΕΚ αφορά σε ολοκλήρωση της σεζόν εντός του αγωνιστικού χώρου, αν και παραμένει άγνωστο πόσες (αν υπάρξουν) ομάδες θα συμπορευτούν με αυτή την σκέψη στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Την ίδια ώρα, θυμίζουμε ότι η EuroLeague εξετάζει το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα το υπόλοιπο της σεζόν (Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι στο κάδρο) -από την άλλη, η ΕΟΚ έχει ανακοινώσει την οριστική διακοπή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων. Κάτι που εφόσον προχωρήσει, προφανώς θα συνεπάγεται αντίστοιχη δυνατότητα για την EKO Basket League

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ