ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαγόρας Δρυοπιδέων-ΑΕΚ: Ο Λαρεντζάκης κόντρα στο... DNA του

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο σημερινός (3/10) αγώνας της ΑΕΚ με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων για το Κύπελλο Ελλάδος έχει ξεχωριστή σημασία για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που θα βρει απέναντί του συντοπίτες και φίλους.

Ο σημερινός (3/10) αγώνας του Διαγόρα Δρυοπιδέων με την ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική της Β' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μία καλή ευκαιρία για να δει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μία ομάδα όταν έχει όραμα. Πριν από αρκετά χρόνια εξάλλου ο Διαγόρας αγωνιζόταν στην Δ' ΕΣΚΑ και τώρα είναι νεοφώτιστος στην Α2 και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο Ελλάδος και κάτοχο του Basketball Champions League!

Η πορεία της ομάδας με... καταγωγή από την Κύθνο και έδρα το Αιγάλεω είναι αξιοθαύμαστη. Αυτό που όμως πολύς κόσμος δεν ξέρει είναι ότι υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων και την ΑΕΚ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης!

Ο 25χρονος γκαρντ έχει καταγωγή από την Κύθνο και έχει μεγαλώσει στο Αιγάλεω, κοινώς έχει το ίδιο DNA με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων! Η σύνδεση όμως του Λαρεντζάκη με τον Διαγόρα δε μένει απλώς στην κοινή καταγωγή. Είναι πιο βαθιά, σε βαθμό που μπορεί να χαρακτηριστεί συγγενική

Στην Κύθνο είμαστε όλοι συγγενείς” δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Λαρεντζάκης στο Sport24.gr όταν κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα, για να συμπληρώσει: “ Κάθε καλοκαίρι είμαι με τα παιδιά στην Κύθνο. Έχω καλές σχέσεις με την διοίκηση και τον Πρόεδρο (Γιαννούλης Καλλίλας), με τον οποίο έχουμε και το ίδιο όνομα. Μία περίοδο μάλιστα προπονητής της ομάδας ήταν ο πατέρας μου, ενώ έχουν παίξει σε αυτή και ξαδέλφια μου”!

Βασικά, κάπου εδώ, ήρθε και η αποκάλυψη του Λαρεντζάκη, αφού έχει αγωνιστεί και αυτός με την φανέλα του Διαγόρα Δρυοπιδέων σε επίπεδο παιδικού πρωταθλήματος. Το όνομά του όμως δεν πρόκειται να βρεθεί πουθενά, σε κανένα φύλλο αγώνος. Ο λόγος; Θα τον εξηγήσει ο ίδιος: “ Την πρώτη χρονιά στο παιδικό, όταν αγωνιζόμουν στην Άμιλλα Περιστερίου, είχα αγωνιστεί ως... πλαστός, με δελτίο άλλου παιδιού! Η ομάδα αγωνιζόταν σε ανοιχτό γήπεδο, δεν μπορούσε να συμπληρώσει πεντάδα και ήθελα να την βοηθήσω”!

Το καλύτερο κομμάτι της ιστορίας ωστόσο είναι αυτό που ακολούθησε: “ Μία φορά έτυχε να δώσω αγώνα με την Άμιλλα Περιστερίου μία μέρα και την επόμενη έπαιζε ο Διαγόρας. Πήγα λοιπόν στο γήπεδο και ο διαιτητής ήταν ίδιος με αυτόν που είχε δει την προηγούμενη μέρα! Αρχικά δε με άφησε να παίξω, αλλά στην συνέχεια έπειτα από πολλά παρακάλια με άφησε να παίξω στο δεύτερο ημίχρονο! Το παιχνίδι εξάλλου το χάσαμε, όπως και όλα όσα φόρεσα την φανέλα της ομάδας, οπότε δεν είχε σημασία”!

“ΘΑ ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ”

Οι ρομαντικές εποχές που ο Λαρεντζάκης φορούσε την φανέλα του Διαγόρα έχουν περάσει. Ο γκαρντ από την Κύθνο είναι πλέον παίκτης της ΑΕΚ και διεθνής με την Εθνική Ανδρών. Αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να παραμένει κοντά στην ομάδα: “Δεν μπορούμε να ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε και πώς μεγαλώσαμε. Όποτε μπορώ, πηγαίνω και παρακολουθώ τα παιδιά. Έχω φίλους στην ομάδα, όπως τον Καρασταμάτη, ενώ με τον Κουκά ήμασταν μαζί στον στρατό!

Γενικώς αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Διαγόρα. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και έχει φτάσει πλέον να αγωνίζεται στην Α2, ενώ τώρα ετοιμάζεται να παίξει με την ΑΕΚ. Είναι μία επιβράβευση για όλα όσα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια, όλες αυτές τις διαδοχικές υπερβάσεις που έχει κάνει ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα”.

ÁÅÊ - ROSA RADOM / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÁÅÊ - ROSA RADOM / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και την ώρα του αγώνα τι θα γίνει; “ Σίγουρα θα υπάρξουν κάποια πειράγματα στην αρχή, θα θυμηθούμε ιστορίες. Θα αισθάνομαι σαν να παίζω στο νησί μου. Όταν ξεκινήσει το παιχνίδι βέβαια θα είναι μία άλλη ιστορία”.

Σε μερικές ώρες (19:00), στο “Σταύρος Βενέτης” ο Διαγόρας Δρυοπιδέων θα ετοιμαστεί για τον μεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας του κόντρα στην ΑΕΚ. Την φανέλα της “Ένωσης” θα φοράει ένα δικό του παιδί, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Για 40 λεπτά θα είναι αντίπαλοι. Και αυτή θα είναι μία ακόμα όμορφη ιστορία που θα μπορούν να διηγούνται στην Κύθνο τα καλοκαίρια που θα μαζεύονται. Τα υπόλοιπα, στο παρκέ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ