ΑΕΚ

Γκίκας στο Sport24.gr: "Οι προσωπικότητες της ομάδας μίλησαν"

Γκίκας στο Sport24.gr: "Οι προσωπικότητες της ομάδας μίλησαν"
EUROKINISSI

Ο Νίκος Γκίκας μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ επί της Βόννης, τις προσωπικότητες της ομάδας που έκαναν την διαφορά και την συνέχεια της σεζόν.

Ο Νίκος Γκίκας ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε όλο το παιχνίδι με την Βόννη στη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ με 90-86. Ο εκρηκτικός γκαρντ πέρασε στο παρκέ στην τρίτη περίοδο όταν είχε στραβώσει το παιχνίδι και με την ενέργειά του έφερε το ματς στα ίσα, πριν αναλάβουν δράση οι συμπαίκτες του στο τέλος.

Όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη αξία όταν συνδυαζονται με το γεγονός ότι ο γκαρντ της ΑΕΚ απουσίασε για αρκετές εβδομάδες λόγω τραυματισμού στο χέρι, έχοντας μόλις 4 λεπτά συμμετοχής στο ενεργητικό του στον αγώνα με τον Ηρακλή στην ΕΚΟ Basket League. Όποιος τον είδε πάντως κόντρα στην Βόννη σίγουρα δεν κατάλαβε ότι έλειπε καιρό.

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για το παιχνίδι με την Βόννη, στάθηκε στις προσωπικότητες της ΑΕΚ που έκαναν την διαφορά και είχε κάτι να πει και για τον κόσμο που βρέθηκε πάλι στο πλευρό της ομάδας, έστω και εκτός γηπέδου λόγω της απόφασης της τελευταίας στιγμής να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών.

“ΕΚΑΝΑ ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ”

Η συζήτηση ξεκίνησε απολύτως λογικά από το ξέσπασμά του στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν με 8 σερί πόντους έφερε το ματς στα ίσα και την ψυχολογία που είχε δεδομένου ότι είχε να παίξει τόσο καιρό. Τι σκεφτόταν όμως; Η απάντησή του, ξεκάθαρη:

Η αλήθεια είναι πως όταν μπαίνω στο παρκέ δεν σκέφτομαι το πόσο καιρό είμαι εκτός. Έπειτα από τόσα χρόνια ξέρω τι μπορώ να κάνω.

Μου έδωσε κάποια σουτ η αντίπαλη άμυνα, αλλά αυτά είναι σουτ που γενικά τα έχω δουλέψει πολύ. Εδώ και καιρό μπορεί να μην έπαιζα, αλλά δεν είχα μείνει πίσω. Χαίρομαι που έπειτα από τόσο καιρό έδειξα ότι είμαι σε καλή κατάσταση και γύρισα κανονικά”.

Μπαινοντας στο παρκέ στα μέσα της τρίτης περιόδου, ο Νίκος Γκίκας φάνηκε να διώχνει αμέσως την... σκουριά που ειχε πάνω του, δείχνοντας ότι ήθελε να βοηθήσει όπως μπορούσε: “ Η ομάδα χρειαζόταν κάτι. Ξεκίνησα από την άμυνα να δώσω λίγη ένταση και να βρω ρυθμό από εκεί.

Από εκεί και πέρα πήραμε ένα μομέντουμ και πήρα κάποια σουτ που βγήκαν βάσει συστήματος, ενώ μου τα έδωσε η Βόννη και πήρα σουτ που δεν φοβάμαι να πάρω γενικά. Εν τέλει ίσως κατάφερα σε έναν βαθμό να ξυπνήσω λίγο την ομάδα και να δώσουν όλοι το κάτι παραπάνω, γιατί λόγω κούρασης το είχαμε ανάγκη σε εκείνο το σημείο του αγώνα”.

Γκίκας στο Sport24.gr: "Οι προσωπικότητες της ομάδας μίλησαν"
EUROKINISSI

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε την ΑΕΚ να γυρίσει τον διακόπτη από τα μέσα της τρίτης περιόδου κι έπειτα; “ Νομίζω ότι ήταν θέμα ενέργειας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουμε ισχυρές προσωπικότητες στην ομάδα. Εδώ ο Τσάλμερς ένα λεπτό πριν τελειώσει το ματς έπαιζε τραυματίας και του είπαν να βγει αλλά έμεινε μέσα και έκλεψε τη μπάλα. Όταν βλέπεις κάτι τέτοιο δε μπορείς εσύ να είσαι αδιάφορος. Έχουμε σίγουρα τις ισχυρότερες προσωπικότητες στο BCL και συνεχίζουμε να προχωράμε έτσι”.

Ακόμα ένα ματς, ακόμα ένα θρίλερ για την ΑΕΚ, που έχει δει τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της να κρίνονται στο τέλος, με την “Ένωση” να βγαίνει πάλι νικήτρια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα θρίλερ πρέπει να γίνονται συνήθεια. “ Η ομάδα είναι έμπειρη. Συνήθως όταν τα ματς κρίνονται στο τέλος τα παίρνουμε. Ελπίζω βέβαια να μην πηγαίνουν πάντα τα παιχνίδια εκεί για να μην κλάψουμε κάποια φορά. Πρέπει να αλλάξουμε πάντως λίγο την εικόνα μας και να παίξουμε καλύτερη άμυνα και αν το κάνουμε αυτό θα πάνε όλα καλα”.

Ίσως βέβαια τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν η ΑΕΚ είχε τον κόσμο της μαζί, αφού παραδοσιακά οι “κιτρινόμαυροι” οπαδοί δίνουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα: “ Νομίζω ότι αν είχαμε τον κόσμο θα ήταν σαν έδρα μας. Πάντα έτσι ειναι στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι αφυπνιστήκαμε στο τέλος. Ο πάγκος με τις φωνές ξύπνησε την ομάδα”.

Πόσο είναι στο μυαλό όλων όμως ο κορονοϊός και τι μπορεί να σκέφτονται όλοι για τον κόσμο της ομάδας; “ Δε μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα. Η δική μας δουλειά είναι να παίζουμε. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα να παίζουμε κάποια ματς κεκλεισμένων των θυρών, αν και παίζουμε σε 2 εβδομάδες με τη Νίμπουρκ, οπότε ίσως έχει βρεθεί άκρη. Είναι πάντως κάτι πολύ άσχημο για εμάς, γιατί είμαστε ομάδα που μαζεύει κόσμο και στα μεγάλα ματς μας βοηθάει πάρα πολύ. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να προσφέρουμε κι άλλες χαρές στον κόσμο”.

Κλείνοντας, η αναμενόμενη ερώτηση. Πόσο ψηλά μπορεί να κοιτάξει η ΑΕΚ; “ Τώρα νομίζω ότι αν και δεν έχουμε πλεονέκτημα έδρας, πρέπει να αποκλείσουμε τη Νίμπουρκ. Να πάρουμε ένα ματς στην Τσεχία για να πάμε Final Four. Έχουμε μία εικόνα της αντιπάλου μας, όχι βέβαια σε απόλυτο βαθμό. Έχουμε όμως ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο και είμαι σίγουρος ότι θα μας προετοιμάσει κατάλληλα ώστε όταν έρθει εκείνη η ώρα να είμαστε έτοιμοι”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ