ΑΕΚ

Η επιτυχία για τον Μάκη Αγγελόπουλο είναι τρόπος ζωής

Η επιτυχία για τον Μάκη Αγγελόπουλο είναι τρόπος ζωής

Σε ένα κατάμεστο από φοιτητές αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ της Αθήνας, φιλοξενήθηκε ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος μίλησε για ένα από τα μεγαλύτερα success stories των τελευταίων ετών στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην αναγέννηση της 'Ένωσης' και τη μετάβαση από μια εποχή οικονομικής και διοικητικής αβεβαιότητας σε μια απόλυτα επιτυχημένη εξαετία αγωνιστικής σταθερότητας, τίτλων και διακρίσεων.

Από τον Χάρη Σαμουρκασίδη, σπουδαστή αθλητικής δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ξαναθυμίζοντας την ιστορία

Μιλώντας για τους στόχους της ομάδας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την Ένωση, κατέστησε σαφές πως βασικός του πυλώνας ήταν να θυμίσει σε όλο το αθλητικό κοινό της χώρας τη σπουδαιότητα του οργανισμού που ονομάζεται ΑΕΚ. Αυτό το πέτυχε με εκδηλώσεις για το πρώτο final four στο οποίο συμμετείχε ελληνική ομάδα, στο Μιλάνο το '66 και τη δημιουργία της ταινίας 1968, μια καινοτόμα σκηνοθετική προσέγγιση που αφηγείται τον πρώτο διασυλλογικό τίτλο ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.

Μια ομάδα με προοπτική

Επόμενος στόχος, να διασφαλίσει το παρόν και το μέλλον της ομάδας, με ενίσχυση στο ρόστερ βασισμένη σε παιδιά ακαδημιών από όλη την Ελλάδα και ποιοτικούς Έλληνες και ξένους αθλητές, που πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Με άλλα λόγια, ένα κράμα νεανικού ενθουσιασμού και συσσωρευμένης εμπειρίας, που θα έκανε την ομάδα ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επόμενος στόχος, η διαφήμιση της ομάδας και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα εκτός των συνόρων, με τη διοργάνωση και εξ' ολοκλήρου χρηματοδότηση της τελικής φάσης του Basketball Champions League το 2018 στην Αθήνα. Η ανάδειξη των εθνικών μας εγκαταστάσεων, η τουριστική προβολή της χώρας, οι παράλληλες δράσεις ενημέρωσης και επαφής με το άθλημα, η πίστη του κόσμου στο εγχείρημα και η άρτια διοργάνωση μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του τροπαίου από την ΑΕΚ, κατέστησαν το γεγονός αυτό "το πιο πετυχημένο final four στην ιστορία" κατά τον Μάκη Αγγελόπουλο.

Το πρώτο ιδιόκτητο γήπεδο μεγάλης ΚΑΕ στην Ελλάδα

Τελευταίος στόχος υψηλότατης βαρύτητας για τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, είναι το γηπεδικό ζήτημα, με τη συμφωνία για μακροχρόνια μίσθωση του ολυμπιακού ακινήτου των Άνω Λιοσίων να είναι προ των πυλών, τις τελικές υπογραφές να αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες, και την ομάδα να εισέρχεται σε αυτό με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-2021. Παράλληλα, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σειρά από θεματικά πάρκα, που θα περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακόυς χώρους και συναυλιακές υποδομές, ένας πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού που θα αλλάξει την καθημερινότητα του πολίτη στην ευρύτερη περιοχή και του μέσου φιλάθλου της Ένωσης. Μεγάλο στοίχημα ακόμα, η διεύρυνση του μπασκετικού κοινού της ομάδας και ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στην ευρύτερη λαϊκή μάζα φίλων της ΑΕΚ.

Η επιτυχία για τον Μάκη Αγγελόπουλο είναι τρόπος ζωής

"Η επιτυχία είναι πάντα συνάρτηση των στόχων που θέτεις. Στόχος λοιπόν να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Η αρχή έγινε με εγχώριους και διεθνείς τίτλους, μακάρι να υπάρξει και συνέχεια. Απώτερος σκοπός η ΑΕΚ να γίνει ξανά ένα μεγάλο υπολογίσιμο brand, να γιγαντωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να γίνει μια από τις 10 κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη".

Παραγοντισμός στην Ελλάδα

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ, τόνισε πως η επιτυχία στον αθλητισμό και η άσκηση επιρροής μπορεί να επέλθει και χωρίς τοξικότητα. "Είναι ένας πιο δύσβατος δρόμος, μα όχι ακατόρθωτος. Το εύκολο είναι να φωνάξεις, να είσαι συνέχεια καταγγελτικός. Το δύσκολο είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου στις δύσκολες στιγμές. Θεωρώ υποχρέωση των παραγόντων να είναι περισσότερο ήπιοι στους χαρακτηρισμούς και στον τρόπο που χειρίζονται τα κοινά των ομάδων τους. Πολλές φορές, εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι που 'οπλίζουμε' τα χέρια των οπαδών, οι οποίοι βλέποντας έναν πρόεδρο να συμπεριφέρεται με ακραίους τρόπους, μοιραία θα πράξουν το ίδιο. Είμαστε εδώ για να κατευνάζουμε και όχι για να πριμοδοτούμε την πάσης φύσεως βία".

Για τη διαμάχη FIBA και Euroleague, τόνισε πως διαφωνεί κάθετα με το μοντέλο μιας κλειστής λίγκας με εγγυημένα συμβόλαια, καθώς δημιουργεί ομάδες δύο ταχυτήτων και οδηγεί σε καταστροφή τα εθνικά πρωταθλήματα. Ανέδειξε το γεγονός πως τα έσοδα της Euroleague παραμένουν στάσιμα εδώ και πολλά χρόνια και πως αφαιρεί από τον αθλητισμό ένα από τα βασικότερα στοιχεία υγιούς ανταγωνισμού: Το στοιχείο της έκπληξης. Πεποίθηση του κ. Αγγελόπουλου είναι πως το μοντέλο αυτό δεν θα μακροημερεύσει και πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε μεταβολή το μπασκετικό σκηνικό στην Ευρώπη.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του κ. Λιόλιου στις εκλογές της ΕΟΚ, φάνηκε προβληματισμένος, εξαιτίας του ηθικού ασυμβίβαστου που υπάρχει μεταξύ του να είσαι πρόεδρος μιας ΚΑΕ που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και στο να προΐστασαι ταυτόχρονα στην ομοσπονδία που ελέγχει το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων, τη διαιτησία, τον ΕΣΑΚΕ και τους υπόλοιπους θεσμούς που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα. "Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου πρόεδρο της ΕΟΚ, που ελέγχει τη διαιτησία, και παράλληλα και πρόεδρο της ΑΕΚ". Παράλληλα, ανέφερε πως η συμμετοχή του προμηθέα στο Eurocup, μια διοργάνωση που βρίσκεται απέναντι από τη FIBA, και της ΕΟΚ κατ' επέκταση, αποτελεί και αυτή τροχοπέδη στην υποψηφιότητα του κ. Λιόλιου.

Tέλος, για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, ανέφερε πως αυτό εξέρχεται από μια δεκαετή οικονομική κρίση, που δε γινόταν να το αφήσει ανεπηρέαστο. Κατανοεί τις δυσκολίες που υπάρχουν για μια ομάδα να επιβιώσει σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, με μείωση των χορηγών και ελάττωση των εσόδων, λαμβάνοντας επίσης υπόψη το ότι πρόκειται για ένα άθλημα φτωχό σε έσοδα σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο. Σε ένα ανοιχτό μοντέλο οικονομίας και με φυσιολογικές συνθήκες ανταγωνισμού, ο Μάκης Αγγελόπουλος φάνηκε πεπεισμένος πως η μπασκετική αγορά θα επανέλθει στην κανονικότητα και πως τα καλύτερα και πιο αισιόδοξα νέα για το μπάσκετ δεν αποτελούν πλέον μια μακρινή πραγματικότητα.

"Αν κάποιος δεν είναι οπαδός μιας ομάδας, αν δεν κουβαλάει την τρέλα, το πάθος, το μεράκι για την ομάδα της καρδιάς του και την ιστορία της, δεν αξίζει να επενδύσει σε μια ομάδα. Με αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια, δεν υπάρχει καμία λογική να επενδύσεις στον αθλητισμό".

"Το δικό σου όραμα, είναι όνειρο για όλους. Είναι εντυπωσιακή η αφοσίωση με την οποία όλοι εργάζονται εδώ μέσα, για την επιτυχία των στόχων. Όλοι έχουν βάλει την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους", δήλωσε από την πλευρά του ο Λούκα Μπάνκι.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ