ΑΕΚ

Η ολική επαναφορά της ΑΕΚ

Η ολική επαναφορά της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ είχε 16 χρόνια να κατακτήσει τίτλο και αριθμεί πλέον 3 σε έναν χρόνο! Η συνταγή της επιτυχίας, η προοπτική και το ρεκόρ διαφοράς των τελευταίων 38 ετών στο Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2018 η ΑΕΚ δεν μετρούσε ούτε έναν τίτλο σε διάστημα περίπου 16 ετών. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, πάντως, έχει προσθέσει στην τροπαιοθήκη της τρεις σε διάστημα 366 ημερών, με πιο πρόσφατο το Διηπειρωτικό Κύπελλο ! Η ΑΕΚ απέχει πολύ ακόμα από το να μπει στο γκρουπ των top ομάδων της Ευρώπης, ωστόσο κάνει σταθερά -και όσο μεγάλα χρειάζεται- βήματα για να επιστρέψει κάποια στιγμή έπειτα από πάρα πολλά χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο.

Δεν είναι μόνο οι τίτλοι όμως που δείχνουν ότι η Ενωση... επιστρέφει. Είναι και ο τρόπος που τους κερδίζει. Στις 17 Φεβρουαρίου 2017 χρειάστηκε να νικήσει στον τελικό τον Ολυμπιακό (88-83) για να κατακτήσει το πρώτο της Κύπελλο Ελλάδας έπειτα από 17 χρόνια. Τον Μάιο του 2018 ακολούθησε το Basketball Champions League, το οποίο κατέκτησε με εμφατικό τρόπο, νικώντας την Μονακό 100-94 στον τελικό. Όσο για το Διηπειρωτικό Κύπελλο στο Ρίο ντε Τζανέιρο; Εκεί η Ενωση έδειξε ότι ομάδες σαν την Σαν Λορέντζο και την Φλαμένγκο είναι κατώτερου επιπέδου.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έγινε στην Βραζιλία η τρίτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο (μετά τον Παναθηναϊκό του 1996 και τον Ολυμπιακό του 2013) και το έκανε μάλιστα πιο εύκολα απ' ότι οποιαδήποτε κάτοχος του συγκεκριμένου τροπαίου τα τελευταία 38 χρόνια.

Η ολική επαναφορά της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ κέρδισε τα δύο παιχνίδια της στο Ρίο ντε Τζανέιρο με διαφορά 19 πόντων κατά μέσο όρο, η μεγαλύτερη δηλαδή που έχει καταγραφεί από τους περιπάτους που είχε κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης το 1981 στο Σάο Πάολο. Εκείνη την εποχή το Διηπειρωτικό Κύπελλο διεξαγόταν σε ένα μεγάλο τουρνουά οκτώ αγώνων σε διάστημα δέκα ημερών και η "βασίλισσα" το είχε κατακτήσει νικώντας κατά σειρά το πανεπιστήμιο Κλέμσον, τους Μπαγί Ρόκετς, την Γκουαϊκέριες ντε Μαργκαρίτα, την Σίριο, την Φέρο Καρίλ Οέστε, την Ατλέτικα Φρανκάνα, τους Σεντ Κίλντα Σέιντς και (στον τελικό) πάλι την βραζιλιάνικη Σίριο με 21,6 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο!

Αυτά βέβαια είναι απλά στατιστικά και την Ένωση δεν την ενδιαφέρει να σπάει ρεκόρ, αλλά να επιστρέφει στη βάση της με ακόμα περισσότερα τρόπαια σαν αυτό που θα φέρει όταν προσγειωθεί το απόγευμα της Τρίτης (19/2, 16:30) στο "Ελ. Βενιζέλος". Και προς το παρόν βρίσκεται σε καλό δρόμο. Το Κύπελλο Ελλάδας ίσως να της ξέφυγε φέτος, ωστόσο διεκδικεί με αξιώσεις το repeat στο Basketball Champions League και ανεβάζει διαρκώς στροφές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και το πλάνο φυσικά δεν σταματάει εδώ για μία ομάδα που έχει προφανώς ακολουθεί σωστή συνταγή.

Έχει δημιουργήσει έναν ελληνικό κορμό, ψάχνει συνεχώς νέα ταλέντα από την ελληνική αγορά και προσθέτει αξιόλογους ξένους παίκτες, με καλύτερο παράδειγμα τον Τζόρνταν Θίοντορ, τον MVP του Διηπειρωτικού Κυπέλλου , ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί στον X-Factor ολόκληρης της χρονιάς για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ