ΑΕΚ

Ηρακλής-ΑΕΚ 68-72

Ηρακλής-ΑΕΚ 68-72
INTIME SPORTS

"Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα", λέει ένα γνωστό moto των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ. Ενίοτε παίζουν και μπάσκετ, προσθέτουμε εμείς. Και κρατούν την ΑΕΚ ζωντανή κόντρα στα προβλήματά της με νίκες όπως αυτή στο Ιβανόφειο επί του Ηρακλή (72-68).

Τι κι αν μέσα στις γιορτές συνέβησαν τα μύρια όσα στην ΑΕΚ; Τι κι αν οι Αμερικανοί της (πλην Καστλ) ενσωματώθηκαν στην ομάδα μόλις λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα;

Η ψυχή και το πείσμα είναι πράγματα που ούτε μαθαίνονται ούτε προπόνηση χρειάζονται. Τα έχεις. Κι επειδή οι παίκτες της ΑΕΚ τα έχουν, πέτυχαν την τέταρτη φετινή νίκη στο Ιβανόφειο πετυχαίνοντας δύο πράγματα.

Αφενός απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη. Πράγμα πολύ βασικό δεδομένου ότι οι αντοχές της ΑΕΚ στα προβλήματά της είναι πολύ μικρές και θέλει τουλάχιστον να εξασφαλίσει έγκαιρα την αγωνιστική επιβίωσή της. Και αφετέρου έσπρωξαν έναν εκ των ανταγωνιστών τους, τον Ηρακλή, στον γκρεμό.

Ο "γηραιός", που κι αυτός έχει τα δικά του προβλήματα, απέτυχε να πάρει μια νίκη που θα ισοδυναμούσε με χρυσάφι γι' αυτόν και μετά τη νίκη και του Πανελληνίου μέσα στο Περιστέρι αντιμετωπίζει πλέον κατάφατσα το φάσμα της επιστροφής στην Α2.

Κλειδιά Καστλ, Ντικούδης

Η ΑΕΚ μπήκε από την αρχή δυνατά και με το καλημέρα έκανε σαφείς τις προθέσεις της. Προηγήθηκε 12-2 με τον Δορκοφίκη να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα και τον Τερέλ Καστλ να αποτελεί τον κινητήριο άξονα της ομάδας, αλλά παράλληλα να προσφέρει σημαντική βοήθεια στο σκοράρισμα.

Ο Ηρακλής με την είσοδο του Δεμερτζή στον αγώνα συμμαζεύτηκε κάπως και με τους Παπανικολόπουλο, Πέτροβιτς να δίνουν λύσεις αντέδρασε όχι μόνο καλύπτοντας τη διαφορά, αλλά και περνώντας μπροστά με 32-28 στο 18'. Απ' ό,τι φάνηκε όμως αυτό το ξέσπασμα ήταν παροδικό. Η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη και καθώς ο Δήμος Ντικούδης πήρε τη σκυτάλη κάνοντας ό,τι ήθελε μέσα στις δύο ρακέτες, το προβάδισμά της αποκαταστάθηκε.

Στο ημίχρονο προηγήθηκε με 38-35 και στο 25' με 47-37 και όσο οι Ντικούδης-Δορκοφίκης κάτω από τα καλάθια μαζί με τον Καστλ από την περιφέρεια έπαιζαν καλά, η Ένωση δεν ανησυχούσε.

Στο 30' ήταν μπροστά με 57-51, αλλά κάπου εκεί ο Ηρακλής έκανε την ύστατη προσπάθειά του για την ανατροπή. Με καλή άμυνα και επωφελούμενος από δύο αντιαθλητικά φάουλ που κέρδισε, κάλυψε μία ακόμα εις βάρος του διαφορά και στο 35' προηγήθηκε με 64-61, αλλά εκεί μίλησαν τα... τρίποντα.

Ένα από τον Σπαρκς κι ένα από τον Μάκη Νικολαΐδη πυροδότησαν ένα σερί 10-2 με το οποίο η ΑΕΚ ξέφυγε 71-66 ένα λεπτό πριν τη λήξη και ουσιαστικά εξασφάλισε τη μεγάλη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντάρκο Ρούσο έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Σάββα Ηλιάδη, που επέστρεψε στα παλιά του λημέρια, ενώ από την άλλη ο Μηνάς Γκέκος χρησιμοποίησε κανονικά τον Μακ, όχι όμως και τον Γκράντι, που έπαιξε μόνο λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-38, 51-57, 68-72.


Ηρακλής (Ρούσο): Μπόουλντιν 9(1), Δεμερτζής 7(1), Παπανικολόπουλος 13(1), Αγγελακόπουλος 3(1), Τζάζβιν 9, Πέτροβιτς 10, Δέσπος 4, Ηλιάδης, Εϊτουταβίτσιους 3(1), Λαμπρόπουλος 10.

ΑΕΚ (Γκέκος): Καστλ 15(1), Νικολαϊδης 11(3), Παπανικολάου 2, Μακ 4, Ντικούδης 21, Δορκοφίκης 12(1), Αντωνάκης, Καλλινικίδης, Σπαρκς 6(1), Γκράντι 1.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ