ΑΕΚ

Κιθ Λάνγκφορντ: Μία κίνηση ουσίας για την ΑΕΚ

Κιθ Λάνγκφορντ: Μία κίνηση ουσίας για την ΑΕΚ
EUROKINISSI

Η απόφαση της ΑΕΚ να προσεγγίσει τον Κιθ Λάνγκφορντ έκανε θόρυβο. Υπάρχουν λόγοι όμως που η “Ένωση” στράφηκε στον χαρισματικό Αμερικανό, οι οποίοι δείχνουν και την φιλοσοφία της ομάδας.

Και ξαφνικά... Κιθ Λάνγκφορντ για την ΑΕΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο εκλεκτός του Ηλία Παπαθεοδώρου για την θέση του βασικού σούτινγκ γκαρντ, σε μία κίνηση ουσίας και εντυπωσιασμού για την “Ένωση”.

Ο οργανισμός της ΑΕΚ έδειξε άμεσα αντανακλαστικά μετά τις ξαφνικές απώλειες των Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Ντούσαν Σάκοτα. Ήταν κάτι απαραίτητο βέβαια, αφού αποχώρησαν δύο κομβικοί παίκτες από την ομάδα και έπρεπε να υπάρξει άμεση αντίδραση. Οι “κιτρινόμαυροι” ωστόσο έδειξαν ότι είχαν στο μυαλό τους ένα... Plan B και για τις δύο απώλειες, κάτι που φάνηκε τόσο με την κρούση στον Λάνγκφορντ, όσο και με αυτή στον Λίνο Χρυσικόπουλο (ο οποίος βέβαια έχει ακόμα συμβόλαιο).

Είναι σαφές ότι το επικοινωνιακό κομμάτι έπαιξε τον ρόλο του στην προσέγγιση στον Λάνγκφορντ, ενός παίκτη εγνωσμένης αξίας, ο οποίος έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και χρόνια. Η συγκεκριμένη κίνηση ωστόσο γίνεται με αγωνιστικά κριτήρια, αφού ο Αμερικανός γκαρντ καλύπτει πολλά από τα "θέλω" του Ηλία Παπαθεοδώρου και της ΑΕΚ, στην προσπάθεια των “κιτρινόμαυρων” να χτίσουν μία καινούρια ταυτότητα.

ΕΝΑΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Με τις απώλειες των Λαρεντζάκη και Σάκοτα η ΑΕΚ έχασε πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά ακόμα περισσότερα σε επίπεδο προσωπικότητας. Οι δυο τους είχαν σημαδέψει – ο καθένας με τον τρόπο του – την ομάδα, βγαίνοντας μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Η διαφαινόμενη συμφωνία με τον Λάνγκφορντ λύνει σε μεγάλο βαθμό αυτά τα δύο προβλήματα, αλλά και ένα... πάγιο περσινό πρόβλημα: Την έλλειψη ενός παίκτη που μπορούσε να δημιουργήσει με ευκολία το δικό του σουτ.

Ίσως το πιο βασικό στην περίπτωση του Λάνγκφορντ πάντως είναι ότι φαίνεται να έχει ακόμα κίνητρα. Το γεγονός ότι αρκετός κόσμος φάνηκε να τον "ξεγράφει", τον έχει πεισμώσει, με αποτέλεσμα να αποδείξει από την παρουσία του την σεζόν 2018/19 στον Παναθηναϊκό ότι το λέει ακόμα η καρδιά του.

Παράλληλα, είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στο προφίλ των γκαρντ που έχει συνηθίσει να έχει στην διάθεσή του ο κόουτς Παπαθεοδώρου: Ένας παίκτης που μπορεί με άνεση να δημιουργήσει το δικό του σουτ και να βγάλει την ομάδα από δύσκολη θέση σε κρίσιμα σημεία, που μπορεί να σουτάρει μετά από ντρίμπλα και είναι θετικός πασέρ. Παίκτες όπως ο Ρόμπερτ Λόουερι (σε Κηφισιά και Αστάνα), ο Ίαν Μίλερ (Αστάνα) και οι Φίλ Γκος/Γουίλ Χάτσερ (πέρυσι στον ΠΑΟΚ) έκαναν κάτι αντίστοιχο, σε μικρότερο επίπεδο βέβαια σε σχέση με τον Λάνγκφορντ, και έλαμψαν υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την απόκτηση των Νίκου Γκίκα, Βασίλη Τολιόπουλουκαι Δημήτρη Κακλαμανάκη, καθώς και την παραμονή των Γιόνας Ματσιούλις και Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ενώ είναι κοντά στην απόκτηση του Κέντρικ Ρέι και του Λίνου Χρυσικόπουλου. Συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν έχουν ακόμα οι Χάρης Γιαννόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Δημήτρης Μωραΐτης (λογικά θα παραχωρηθεί δανεικός) και Νίκος Ρογκαβόπουλος. Αν ολοκληρωθεί η απόκτηση των Λάνγκφορντ και Ρέι, θα έχει ανοιχτές δύο θέσεις ξένων. Η μία είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιηθεί για έναν σέντερ. Το θέμα βέβαια, είναι τι θα γίνει με την άλλη θέση ξένου, γεγονός που θα κρίνει αρκετά.

Κιθ Λάνγκφορντ: Μία κίνηση ουσίας για την ΑΕΚ
EUROKINISSI

Η τετράδα των Ρέι (αν έρθει), Γκίκα, Λάνγκφορντ (αν έρθει), Τολιόπουλου συνδυάζει σκοράρισμα, σουτ και δημιουργία, αλλά δεν έχει μέγεθος, με τον ψηλότερο εκ των τεσσάρων να είναι ο Λάνγκφορντ με ύψος 1.93 μέτρα. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα χρειαστεί έναν γκαρντ με μέγεθος, ο οποίος θα μπορεί να μαρκάρει και τις δύο θέσεις της περιφέρειας. Σε διαφορετική περίπτωση, ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα στην άμυνα.

Όπως και να έχει, είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει ακόμα αρκετές κινήσεις μπροστά της, αφού πρέπει έτσι κι αλλιώς να κινηθεί για την απόκτηση - τουλάχιστον δύο - Ελλήνων παικτών για να δυναμώσει τον γηγενή κορμό της μετά τις απώλειες των Λαρεντζάκη και Σάκοτα, αλλά και δύο ακόμα ξένων. Οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και αν ο Λάνγκφορντ θα μπορέσει να πιάσει το βέλτιστο στην απόδοσή του, ως ο ηγέτης (μαζί με τον Ματσιούλις) ενός ισορροπημένου σύνολου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ