ΑΕΚ

Κιθ Λάνγκφορντ: Ο σκόρερ... ακριβείας του Basketball Champions League

Κιθ Λάνγκφορντ: Ο σκόρερ... ακριβείας του Basketball Champions League
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τρομερή παραγωγικότητα τις υποχρεώσεις της στο Basketball Champions League διά χειρος Λάνγκφορντ, με τον Αμερικανό να έχει την πιο εύστοχη ευρωπαϊκή βραδιά της καριέρας του!

Η ΑΕΚ έσπασε το "φράγμα" των 100 πόντων στην ευρεία νίκη επί της Ορτέζ, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να αποτελεί αιχμή του επιθετικού δόρατος των "κιτρινόμαυρων".

Ο Αμερικανός γκαρντ, είχε 27 πόντους (9/11 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/4 βολές), όντας μπροστάρης της Ένωσης στο θετικό και ιδιαιτέρως παραγωγικό της ξεκίνημα στο Basketball Champions League. Οι "κιτρινόμαυροι", μετά τις δύο ήττες στην εκκίνηση της Basket League και το στραπάτσο -κυρίως- στη Λήμνο έψαχνε ένα αποτέλεσμα που θα έφερνε ηρεμία και ψυχολογική ανάταση ενόψει της συνέχειας.

Το πέτυχε απέναντι στην Ορτέζ, με ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο πίσω από 6,75 μέτρα και με τον 36χρονο γκαρντ οδηγό στο σκοράρισμα, συνδυάζοντας έτσι το τερπνόν της παραγωγικότητας μετά του ωφελίμου της νικητήριας πρεμιέρας και της... νηνεμία.

Η ΕΞΤΡΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Λάνγκφορντ, εκτός από επιθετικό "υπερόπλο" της ΑΕΚ και ένα "ασφαλές" χέρι για τα δύσκολα, δεν ανεβάζει μόνο τις φιλοδοξίες των "κιτρινόμαυρων" στο Basketball Champions League. Προσθέτει και μερικές ποιοτικές μετοχές σε ολόκληρη τη διοργάνωση, ανεβάζοντας κατά πολύ την ποιότητα από τη μία, αλλά και το θέαμα από την άλλη, καθώς μιλάμε για έναν "fun to watch" σκόρερ και μακράν του δεύτερου πιο έμπειρο στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα.

Με 8 σεζόν στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση και άλλες δύο στο EuroCup, ο Λάνγκφορντ αποτελεί μία πολύ ποιοτική μονάδα της -παρθενικής για τον ίδιο- διοργάνωσης. Ένας παίκτης βέβαια που, πέραν της εμπειρίας, στα 36 του χρόνια, δείχνει ότι αυτή την ποιότητα μπορεί να τη φέρει στο παρκέ, πράγμα το οποίο αποδείχτηκε με το "καλημερα" του BCL.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ... ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Το αξιοσημείωτο της εμφάνισης του Λάνγκφορντ στο παιχνίδι με την Ορτέζ για την πρώτη αγωνιστική του BCL, ασφαλώς και δεν είναι οι 27 του πόντοι όταν έχει πετύχει... 36 στην ανταγωνιστική EuroLeague (με την Ούνικς Καζάν τον Οκτώβριο του 2016) και άλλους 30 στο EuroCup (με την ίδια ομόδα τον Γενάρη του 2016). Μιλάμε άλλωστε για έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ της EuroLeague, ο οποίος μάλιστα έχει κερδίσει το "Alphonso Ford Trophy" και μάλιστα δις ως πιο παραγωγικός παίκτης της διοργάνωσης.

Δεν είναι η παραγωγικότητα, όμως, που ξεχώρισε στην πρεμιέρα του Λάνγκφορντ στη διοργάνωση (τέταρτη διαφορετική για τον ίδιο μετά από EuroLeague, EuroCup και EuroChallenge), αλλά η ακρίβεια με την οποία σούταρε! Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 11/13 σουτ εντός παιδιάς, η οποία ποσοστιαία μεταφράζεται σε 84,6%! Αυτή ήταν η καλύτερη ευρωπαϊκή του επιδοση όσον αφορά στην ακρίβεια του σουτ, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των σουτ που πήρε σε αναλογία με τον αριθμό των εύστοχων σουτ!

Κιθ Λάνγκφορντ: Ο σκόρερ... ακριβείας του Basketball Champions League
EUROKINISSI

Στη EuroLeague, ο μεγαλύτερος αριθμός εύστοχων σουτ εντός παιδιάς του Λάνγκφορντ ήταν επίσης 11 και μάλιστα δύο φορές, ως παίκτης της Χίμκι. Τη μία (2009-19) είχε 11/17 απέναντι στη Λαμποράλ και την άλλη (2010-11) ειχε 11/22 απέναντι στη Ζαλγκίρις, ωστόσο με αριθμητή τα 11 εύστοχα σουτ (τα περισσότερα που είχε στη EuroLeaggue) ο... παρονομαστής αυτών που εκτέλεσε ήταν μεγαλύτερος, άρα και τα ποσοστά ευστοχίας χαμηλότερα (64% και 50% αντίστοιχα).

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην επιμέρους κατηγορία των διπόντων, όπου είχε 9/11, ήτοι 81%. Ποτέ στη EuroLeague δεν είχε καταφέρει να σκοράρει με τέτοια ακρίβεια και τόσο υψηλά ποσοστά (σε ανάλογο αριθμό σουτ προφανώς), με πιο εύστοχη βραδιά του να βρίσκεται αρκετά πίσω στο προσωπικό του... ημερολόγιο και συγκεκριμένα στην -δεύτερη και πιο πρόσφατη καλύτερη- σεζόν 2010-11. Τότε είχε 9/12 δίποντα αγωνιζόμενος με τη Χίμκι απέναντι στην Παρτιζάν.

Αν εξετάσουμε και τις ανάλογες βραδιές του Λάνγκφορντ στο EuroCup, εκεί θα δούμε ότι έχει καταφέρει μεν να ευστοχήσει σε περισσότερα σουτ εντός παιδιάς, αλλά όχι με τέτοια ακρίβεια και τόσο υψηλά ποσοστά, αφού χρειάστηκαν περισσότερες προσπάθειες από τον Αμερικανό. Συγκεκριμένα, ο Λάνγκφορντ είχε 13/21 σουτ (σεζόν 2015-16) στο ματς της Ούνικς Καζάν με τη Μακάμπι, με ποσοστό 61,9%.

ρειάστηκε δηλαδή να πάρει 8 παραπάνω σουτ για να ευστοχήσει σε δύο περισσότερα από αυτά που επιχείρησε το βράδυ της Πέμπτης με την Ορτέζ. Όσο για τα δίποντα; Ανάλογη περίπτωση και εδώ. Έχει πετύχει ένα δίποντο παραπάνω (10/18) τη σεζόν 2015-16 στο ματς της Ούνικς Καζάν με τη Μπουντούτσνοστ, αλλά και πάλι τα 9/11 που ειχε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αποτελούν σαφώς καλύτερη και πιο "ακριβή" επίδοση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ